Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Djurspalten: Julio Iglesias döttrar adopterar häst från arch

Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Julio Iglesias döttrar adopterar häst från arch

2020-12-09

ARCHvilket står för ”Andalusian Rescue Centre for Horses and Donkeys”, har i snart 12 år tagit hand om djur som misskötts eller övergivits.


Skicka till en vän

I år har det varit speciellt svårt att få det hela att gå ihop ekonomiskt med många inställda evenemang, eftersom ARCH till stor del förlitar sig på sina supportrars generositet. Bland dessa finns Cristina och Victoria Iglesias, sedan länge hästälskare och skickliga ryttarinnor, som först av en ren tillfällighet hörde talas om ARCH genom kontakter i New York.

När de återvände till Spanien där familjen har hus nära Marbella, gjorde de ett besök på centret i Alhaurin el Grande och är sedan dess entusiastiska och generösa supportrar. I år tog flickorna ytterligare ett steg genom att erbjuda fosterhem under sommaren för en av hästarna och hjälpa till med träning så att ett nytt permanent hem lättare hittas.

De valde det 12-åriga stoet Moni som varit på centret i flera månader. Hon hittades bunden vid ett träd, misskött och i det närmaste övergiven, på ödemark nära Málaga. Samtidigt var hon dräktig och i uselt väder med ösregn, föddes ett litet hingstföl.

En bekymrad granne och djurälskare hade redan tagit kontakt med ARCH och det fanns inga spår av någon ägare. Stoet hade inget microchip och med hjälp av SEPRONA (Guardia Civils djurskyddsavdelning), kom Moni och hennes 2 dagar gamla föl till ARCH för ca 1 år sedan, till ett varmt stall, mat och veterinärvård.

Fölet namngavs till Lucky av den man som hittade hästarna. Både sto och föl växte och frodades under månaderna som följde och när Lucky skiljts från sin mamma, var det dags att söka ett nytt hem för Moni som behövde hitta formen igen efter sin mammaledighet. Moni flyttade till Iglesias stall där hon blev omskött av flickorna och de började rida henne. De blev snabbt förälskade i Monis mjuka och fina sätt och de upptäckte att hon var duktig på att hoppa.

Det tog inte lång förrän Cristina och Victoria bestämde sig för att behålla henne. Med sitt nya namn Zaza, njuter hon nu av ett liv i lyx, fjärran från sina tidigare upplevelser. Flickorna håller ARCH uppdaterade med hur det går för Zaza och volontä - rerna på centret hoppas att de i framtiden kan besöka sin egen Askunge så snart våra liv blir säkrare och vi får mer frihet.

Ni kan läsa om Zaza, Lucky och de andra fyrbenta djuren hos ARCH på hemsidan www.horserescuespain.org eller på Facebook: ”Centro Andalusi de Rescate de Caballos” som är det registrerade spanska namnet för ARCH.

I Alhaurin el Grande finns deras välgörenhetsbutik på Calle Menendez Pelayo nr 2. ”ARCH Charity shop” finns också på Facebook.
 
Atlas är en smart och lättkommunicerad Schäferhund. Han blir en utmärkt hund att
leva med om han hamnar hos någon
med erfarenhet. Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på:
lastchanceanimalrescue.es

Atlas är en smart och lättkommunicerad Schäferhund. Han blir en utmärkt hund att leva med om han hamnar hos någon med erfarenhet. Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på: lastchanceanimalrescue.es

Russell är kärleksfull hund av mediumstorlek. Fungerar utmärkt med såväl människor som
andra hundar.

Russell är kärleksfull hund av mediumstorlek. Fungerar utmärkt med såväl människor som andra hundar.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255