Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Varför pensionera sig vid 75 när man har så kul på jobbet!

Ett trefaldigt hipp hipp hurra för jubilaren Sven!

Ett trefaldigt hipp hipp hurra för jubilaren Sven!

Varför pensionera sig vid 75 när man har så kul på jobbet!

2020-11-11

Sven F. Källström är ett välbekant namn på Costa del Sol. I år, 2020, firar Sven jubileum. Inte bara ett, utan tre! Sven fyllde 75 år i april. Det blev ingen stor fest. Corona kom emellan. Han kom till Spanien 1985 och firar alltså i år 35 år som fast bosatt i Spanien. I år firar Sven också att det är 10 år sedan han, tillsammans med hustru Gunilla, startade Alamo Costa del Sol Real Estate.


Skicka till en vän

Vi träffade jubilaren Sven på hans kontor i centrala Fuengirola och ville veta mer om hans liv i Spanien.

De flesta har för länge sedan pensionerat sig när dom har nått 75 år. Varför har du inte gjort det?
- Pensionera sig vid 75 – aldrig i livet, säger Sven, det finns alldeles för många saker som jag har kvar att göra och jag är fortfarande hungrig efter nya utmaningar.

Varför flyttade du till Spanien?
- 1985 bestämde jag mig för att lämna Sverige och flytta till Spanien. Mamma Annalisa avrådde, mina barn var inte överförtjusta och mina vänner sa att jag var en idiot som lämnade det trygga Sverige. Det var tur att jag inte lyssnade på klagomuren.

Jag var en ensamstående man som nyss fyllt 40 och det var kanske en av många anledningar till att jag tog steget. Jag ville göra något annorlunda och var nyfiken och mogen för ett nytt kapitel i mitt liv. Bestämde mig för att ge det några månader eller max ett år och funkade det inte så fick jag väl komma tillbaka till hemlandet med svansen mellan benen. Nu har jag bott 35 år i Spanien och känner verkligen att jag har fått ett nytt hemland. Mitt liv i Spanien utvecklades till det mest spännande äventyr någon kan önska sig. Ju mer jag har lärt mig om Spanien, desto mer älskar jag landet. 

Vad har du sysslat med under dina 35 år i Spanien?
- Jag hamnade först i Torrevieja på Costa Blanca och bodde där i fem år. Sen blev det flytt till Fuengirola och här träffade jag Inge Fuxholt som precis hade startat Svenska Magasinet och han behövde en annonssäljare. Varför inte, tänkte jag, och två år senare blev Svenska Magasinet den enda svenska tidningen som distribuerades i den svenska paviljongen på världsutställningen i Sevilla 1992. Varje vecka reste jag och dåvarande redaktören, Birgitta Terpstra, till Sevilla med bilen fullastad med Svenska Magasinet. En kort tid därefter slutade jag som annonssäljare och gissa vem som efterträdde mig? Jo, Christer Melkersson, som på den tiden hade en populär videobutik mitt i Fuengirola. Christer tog så småningom även över ägandeskapet av tidningen och resten är historia!

Och vad hände sedan i ditt liv?
- Från 1998 till 2005 publicerade jag en årlig bilaga i Svenska Dagbladet om Spanien. I samband med dessa projekt träffade jag Björn Simonsson och 2003 startade vi tillsamman företaget Fair Media AB, som varje år arrangerade fastighetsmässan KÖPA HUS UTOMLANDS i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. 2010 sålde jag mitt ägande till Björn Simonsson som fortfarande med stor framgång driver det vidare. Även här har Svenska Magasinet spelat en viktig roll som enda svenska tidningen i Spanien som får distribueras till besökarna på mässan.

Varför började du skriva böcker om Spanien?
- Jag har alltid så länge jag kan minnas drömt om att skriva en bok.  Efter 12 år i Spanien gick drömmen i uppfyllelse. 1997 kom boken Drömmen om Spanien ut svenska. 1998 omarbetades boken efter norska förhållanden och gavs ut under namnet Flytte til Spania. Samma år skrev jag en bok om Costa del Sol med namnet Golfströmmen – En turistguide till Costa del Sol. Och så slutligen min senaste bok, Drömmen om att leva och bo i Spanien, som kom ut 2018 och har sålt i nästan 3 000 exemplar. Mina drömmar hade uppfyllts. Jag hade blivit författare!

Och nu driver du mäklarbyrå. Hur kom det sig?
- När jag 2010 sålde företaget Fair Media AB visste jag direkt vad jag skulle satsa på. Det blev ganska naturligt att jag skulle fortsatte arbeta med fastigheter. Jag hade ju fått mängder av kontakter inom branschen och dom var jag inte sen att utnyttja och i år firar mäklarbyrån Alamo Costa del Sol 10 år. Tillsammans med mitt fantastiska team har det utvecklats till mitt absoluta drömjobb. Detta blir sista anhalten i min entreprenörsanda som jag kommer att fortsätta med resten av mitt liv (åtminstone tills jag beslutar att pensionera mig).
 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255