Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

De tar neurorehab till nya nivåer

Svenska Magasinet i Spanien

De tar neurorehab till nya nivåer

2020-10-13

Efter en stroke eller annan neurologisk sjukdom upplever många att det är svårt att hitta effektiv rehabilitering. När företagsledaren Lars Hedlund drabbades av en stroke kände han sig både ensam och bortglömd av vården. Efter många års sökande efter bra rehabilitering valde han till slut att öppna Hedla, ett högkvalitativt rehabcenter i Almuñécar på Costa Tropical i södra Spanien.


Skicka till en vän

För tolv år sedan föll Lars ihop hemma på golvet. Han hittades först två dagar senare och man kunde då konstatera att han hade drabbats av en stroke. Fysiskt återhämtade han sig bra, men med språket var det värre och han hade stora svårigheter att få fram vad han ville ha sagt. Utöver den vård Lars fick i det akuta skedet efter sin stroke, upplevde han att han inte kunde hitta någon bra rehabilitering. 

– Det kändes hemskt. Jag upplevde att det varken fanns tid eller pengar inom vården för att ge en bra rehabilitering till oss med stroke, säger Lars.

År 2018 grundade han Hedla Intensive Rehab, med målet att göra den mest effektiva neurologiska rehabiliteringen tillgänglig för fler personer.

Deltagare från hela Europa
På Hedla tar man emot personer med stroke, traumatisk hjärnskada, neurologiska funktionsnedsättningar efter Covid-19 och även andra neurologiska diagnoser såsom Parkinsons och MS. Deltagarna kommer främst från Europa med betoning på Skandinavien, Spanien och Storbritannien.

Förbättrad funktion med intensiv neurorehab
Hedlas rehabiliteringsprogram bygger på omfattande klinisk erfarenhet och de grundläggande principerna för neuroplasticitet, det vill säga hjärnans förmåga att utvecklas och omorganisera sig som ett svar på nya erfarenheter, stimulans och utmaningar. Rehabteamet består av högt kvalificerade fysioterapeuter, logopeder och neurologer som är specialiserade på hjärnans funktion och dess förmåga att återhämta sig och återskapa förlorade funktioner efter skada eller sjukdom.

Forskning visar att det med rätt träning och stimulans är fullt möjligt för hjärnan att återskapa förlorad funktion många år efter att en hjärnskada uppstår. För bästa möjliga återhämtning bör rehabiliteringen vara intensiv och individuellt utformad för varje person, med specifik och repetitiv träning i en så berikande miljö som möjligt. Det som på forskningsnivå idag är väl känt över i princip hela världen omsätter Hedla i praktiken. www.hedlarehab.com
 


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255