Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Djurspalten: 8 myter om att bada din hund

Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: 8 myter om att bada din hund

2020-10-12

Det är dags att avfärda myter om hur du badar din hund felaktigt. Bättre sent än aldrig!


Skicka till en vän

Av Anders Rosell

Hur ofta, vilka produkter som ska användas och dessutom diskussioner om huruvida du ska bada din hund överhuvudtaget är några av de frågor som behandlar ämnet att bada sin hund. Vi ska upplysa dig om några kvarvarande myter om hur man badar och vårdar sin hund.

1. Eftersom vilda djur inte badar, behövs inget bad för husdjuren
I naturen håller djuren sig själva rena med ett gott lerbad som faktiskt hjälper till att avlägsna parasiter på hud och päls. Men i storstäder, med mycket föroreningar och gifter, är bad inte bara en fråga om estetik, utan även om hälsa.

2. Hundar ska inte bada regelbundet
Det bästa är att bada din hund regelbundet. Hur länge man väntar mellan baden beror på en mängd olika faktorer, inklusive egenskaperna hos din hund. Fråga veterinären vad som är bäst för ditt husdjur. Dessutom kräver hundar som lider av hudsjukdomar eller allergier mer regelbundna bad med specifika produkter. Det finns många myter om bad som cirkulerar i förhållande till hur man ska tvätta hundar. Vi berättar vilka som är falska så att du undviker att begå misstag samt tar bättre hand om huden och pälsen på din älskvärda fyrbenta vän.

3. Ett bad tvättar bort deras naturliga oljor från hyn
Såvida du inte är överdriven i din omvårdnad av din fyrbenta vän så bör detta inte vara ett problem. Särskilt om du använder ett schampo av god kvalitet som är speciellt för hundar. Ett bad tar bort orenheter och andra ämnen som man måste bli av med så att hunden får en frisk hud med avundsvärd päls.

4. Vatten kan orsaka öroninflammation
Såvida inget går fel eller du är slarvig behöver du inte spruta vatten i ditt husdjurs öron under ett bad. Inget vatten, ingen öroninfektion. Var uppmärksam på din hunds öron under ett bad och tag försiktigt bort schamporester kring hundens öron. Om hunden får vatten i sina öron, låt den skaka sig och torka ur örat.

5. Det är nödvändigt att använda hårtork för att torka din hund efter bad
I allmänhet gillar inte hundar bullret från hårtorkar så tillvida att de inte redan är vana vid att bli torkade med en hårtork. Många pälshundsraser måste torkas torra med en hårtork för att pälsen inte ska tova. Hårtorken ska blåsa varm luft som dock inte får vara het och brännande. Många korthåriga raser kan du torka med handduk och låta den eftertorka naturligt i en varm och skyddad miljö.

6. Engångsbruk av loppschampo är tillräckligt för att döda irriterande parasiter
Detta är också en stor faktor i hur regelbundet du badar din hund. Tro inte att ett engångsbruk av schampo är tillräckligt för att bli av med irriterande kryp som besvärar ditt husdjur. För att helt bli av med dem tvingas du tillämpa flera olika behandlingar, som din veterinär eller hundfrisör kan tipsa dig om. Och om din hund är fri från parasiter är det inte alls nödvändigt med loppschampo.

7. Slangen är ett bra sätt att bada din hund på
Om det inte är en mycket varm sommardag med solen skinande borde du aldrig bada din hund med kallt vatten från trädgårdsslangen. Det händer ofta att hunden blir sjuk. Bada din hund med varmt vatten inomhus, där den är trygg från kylan och luftdrag.

8. Det är bättre att ta din hund till en DJURSKÖTARE
Alla hundar ska vänjas vid att bli badade redan när den är valp för att du ska kunna hålla den ren och hygienisk genom hela dess liv. Dessutom avlägsnar du allt avdödat hår från hundens päls vid bad.

Hundsfrisörer hjälper dig gärna att bada hunden för en billig penning och har du inte möjlighet att bada den hemma finns badstationer hos vissa veterinärer här på Costa del Sol. Här kan du själv enkelt bada din hund.
 
Svenska Magasinet i Spanien
Hundar från last chance SÖKER HEM! 
Atlas är en smart och lättkommunicerad Schäferhund. Han blir en utmärkt hund att
leva med om han hamnar hos någon med erfarenhet. Mer information hittar du på lastchanceanimalrescue.es

Hundar från last chance SÖKER HEM! Atlas är en smart och lättkommunicerad Schäferhund. Han blir en utmärkt hund att leva med om han hamnar hos någon med erfarenhet. Mer information hittar du på lastchanceanimalrescue.es

Hundar från last chance SÖKER HEM! Brise är en storvuxen blandras och fyra år gammal. Han funkar utmärkt med såväl barn som andra hundar – och katter. Mer information hittar du på lastchanceanimalrescue.es

Hundar från last chance SÖKER HEM! Brise är en storvuxen blandras och fyra år gammal. Han funkar utmärkt med såväl barn som andra hundar – och katter. Mer information hittar du på lastchanceanimalrescue.es
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255