Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Det långa spelet blir allt bättre

Annons - Svenska magasinet
Louise Stahle, här med caddien Katarina Vangdahl, blev bäst av svenskorna med en sjätteplats (Foto: Anders Werthén)

Louise Stahle, här med caddien Katarina Vangdahl, blev bäst av svenskorna med en sjätteplats (Foto: Anders Werthén)

Det långa spelet blir allt bättre

2006-12-01

Kvalet till Europatouren för damer spelades för andra året i rad på La Cala. Det var årets andra kval, förkvalet spelades i Italien tidigare i sommar. Åtta svenskor fanns med på La Cala där Luoise Stahle var bäst med en delad sjätteplats


Skicka till en vän

Av Anders Werthén

Slutkvalet till damernas Europatour skulle spelas på La Calas Norra bana, men man fick snabbt göra en förändring, då ett antal greener helt plötsligt dog. Svenska Magasinet talade med Anna Nyblom, som var en av de ansvariga i organisationen och man visste inte om det var ett sabotage eller om något skett när man behandlat greenerna.
Att det var greener på alla banor som dött, gjorde att man misstänkte sabotage, men material för analys hade skickats in, så att man säkert kan konstatera vad som skett.
Man löste problemet genom att spela 1-9 på Europa och 10-18 på Norra banan. Det blev ytterligare en uppgift att lösa för arrangörerna, då man blev tvungen att transportera spelare och caddies mellan de olika banorna. Detta löstes på ett förträffligt sätt och alla spelare jag talade med var mycket nöjda med arrangemangen.

Åtta svenskor
Till tävlingen kom 91 spelare till start, varav åtta svenskor. En annan nation med många spelare var Frankrike med två pron och hela åtta amatörer. Frankrike satsar hårt på damsidan fick jag veta av Katarina Vangdahl, tidigare coach för landslaget, som nu gick caddy till Louise Stahle, som tillhörde en av de förhandstippade spelare som skulle kunna slåss om segern.
Kvalet bestod av fyra ronder, där de 50 bästa fick spela den avslutande ronden. Av svenskorna tog sig Louise Stahle, Emma Zackrisson och Eva Bjärvall vidare till den avslutande dagen. Louise började inte så bra med ronderna 73 och 76 (par 72) men under den tredje ronden lossnade det mesta, så med 5 birdies och en eagle lämnade hon in en score på 65
(-7) vilket gjorde att hon med sina totalt 2 under par avancerade rejält.
Emma med ronderna 76-73-70 låg bra med för att kvala in på touren.
Eva Bjärvall hade ronderna 73-73-75 och var tvungen att inte tappa något den sista dagen. Men ett kval är alltid ett kval och nerverna ställer till en hel del spratt, då det gäller så mycket. En putt mer eller mindre kan betyda så mycket för en hel säsong.

Stahle bäst
Den avslutande ronden spelades i ett för golf perfekt väder, lite vind och molnigt. De som gick i ledarbollen var Samantha Head från England och Claire Coughlan som var amatör från Irland. De sporrade varandra och slutade båda på totalt -7.
För de svenska flickorna blev det blandade resultat, där Luoise Stahle bäst höll nerverna i styr, som med en avslutande 73 rond och -1 totalt kom på en delad 6 plats. För Emma gick det tyngre och med en avslutande 78 rond försvann chanserna att klara kortet för att garanterat få spela alla tävlingar under kommande säsong.
28 spelare skulle kvala in för att få det kort, som garanterar fullt spel på Europatouren, så det kändes extra tungt för Eva Bjärvall, som kom på 29:e plats, på totalt 6 över par. Jag följde hennes oroliga räknande på scoreboarden, om det skulle lyckas eller inte, men hon konstaterade ändå att hon skulle få spela ganska många tävlingar trots allt.

Titta och lär
För mig som tidigare haft förmånen att jobba med landslagsspelare för ett antal år sedan, är det imponerande att se hur utvecklingen gått framåt. Det långa spelet är av en helt annan kvalitet.
De slår mycket längre och jag var besviken att inte fler tog chansen att se så fin golf på nära håll. Jag ger er därför rådet att ni tar chansen, när den dyker upp, för man lär sig oerhört mycket av att se dessa duktiga flickor, vilket också kommer utveckla ditt eget spel.Claire Coughlan från Irland vann tävlingen på La Cala (Foto: La Cala)

Claire Coughlan från Irland vann tävlingen på La Cala (Foto: La Cala)


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255