Det kom rejält med regn på Costa del Sol under tisdagen. Málaga och Marbella drabbades rejält med stora översvämmningar som följd. Bilar spolades bort och ut i havet Av Ola Josefsson

Tisdagens häftiga skyfall orsakade stora skador på infrastrukturen på Costa del Sol. Vägar spolades bort liksom bilar och tv-nyheterna i Canal Sur visade bilder på bilar som flöt ut i havet i Arroyo de la Caleta i Málaga.
Några personskador bland svenskar har inte rapporterats.
Fram till klockan sju på onsdagsmorgonen hade det enligt Instituto Nacional de Meteorología kommit 150 liter per kvadratmeter i Marbella, 99 i Málaga, 78 i Valencia och 76 i Oliva (Valencia).
De kraftiga regnen har ställt till med omfattande problem runt om i Málagaprovinsen. Trafiksituationen var kaotisk på många håll med översvämmade passager under viadukter och i svackor, rapporterar Kustradion.
Ett flertal mindre olyckor förvärrade dessutom den redan besvärliga situationen med köbildning. Värst har det varit i Marbellaområdet och i Mijas. Vid Puerto Banús var det vid middagstid nio kilometer långa köer i riktning mot Cádiz.
Ett flertal fastigheter i området har även drabbats av översvämningar. I Mijas utrymdes industriområdet La Vega sedan ett närliggande vattendrag svämmat över.
De boende i urbanisationen Molino de Viento fick även utrymma av säkerhetsskäl då man fruktade att Río Fuengirola skulle svämma över i området, enligt Kustradion.