Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ledningen för Svenska Spel fördömer betting i lägre divisioner

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Ledningen för Svenska Spel fördömer betting i lägre divisioner

2020-06-03

Svenska Spels VD Patrik Hofbauer och ordförande Erik Strand fördömer operatörer som erbjuder spel i lägre divisioner efter det att alla högprofilerade ligor och tävlingar stängts av.


Skicka till en vän

På grund av Corona-pandemin (Covid-19) har alternativen för sportbetting begränsats och Svenska Spels VD Hofbauer och ordförande Erik Strand menar att operatörer har behövt söka både högt och lågt efter nya marknader. Detta har resulterat i att vissa erbjuder odds på träningsmatcher mellan klubbar i de svenska fjärde och femte divisionerna. 
 
I en debattartikel publicerad i svensk media, noterar de att nästan alla styrande organ inom sport har motsatt sig betting i de lägre divisionerna. Fler operatörer – som erbjuder odds i de lägre ligorna i Sverige, bl. a. för matcher där en majoritet av deltagarna är under 18 år – skulle öka risken för matchfixning, säger de.
 
”Det faktum att bettingföretag agerar på detta sätt gör oss både förvånade och besvikna,” säger Sand och Hofbauer. ”Var är respekten för sporten? Var är ansvaret för kunderna? Hur skyddar de konsumenterna, de som spelar på matcherna?”
 
Sand och Hofbauer medger att Svenska Spel, som de flesta andra casino sidor Sverige[1] , har varit ”kraftigt påverkade” av de inställda eller uppskjutna matcherna inom nästan alla större sporter. Detta borde ändå inte äventyra integriteten hos sporten genom att erbjuda betting på ”skurk-spel”, tillägger de.

Även om man har tillåtit tillfälliga vad på träningsmatcher, menar operatören att detta endast har gjorts efter överläggning med Svenska Fotbollförbundet, och endast på nivåer som rekommenderats av förbundet.  
 
Som ett resultat av den rådande situationen kräver Svenska Spel att lagstiftning antas för att förbjuda betting på amatörsporter, vilket skulle leda till att idrottsutövarnas och spelkundernas intressen togs om hand och att vissa möjligheter för kriminella att tjäna pengar skulle elimineras. 
 
 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255