Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skydda dina ögon

Svenska Magasinet i Spanien

Skydda dina ögon

2020-05-12

Att skydda våra ögon har hamnat i fokus i samband med att många både arbetar och umgås i hemmet under detta nödläge. Specsavers Ópticas experter på ögonhälsa varnar för överansträngning, vi sitter vid datorer i timtal, vi använder mobila enheter, det är videokonferenser och facetime, vi tittar överdrivet mycket på tv osv för att på något sätt få dagarna att gå.


Skicka till en vän

Specsavers experter har tagit fram en hälsoguide med råd och tips som hjälp för att skydda dina ögon. Ökad skärmtid under pandemin när vi jobbar hemifrån, håller oss uppdaterade med senaste nytt, ser på tv med familjen mm. betyder att vi anstränger ögonen mer än vanligt. Ögonen är inte designade för att stirra på ett och samma objekt under lång tid, speciellt inte när det gäller mindre skärmar.

Överansträngda ögon är obehagligt och går oftast över när du vilar ögonen. Var uppmärksam på huvudvärk, irritation och ögon som kliar, svårt att fokusera, torra ögon, suddighet, överkänslig för ljus eller dubbelseende, märker du av något av dessa då är det dags att vila en stund. Följ 20:6:20 regeln. Titta upp från skärmen var 20nde minut och titta på något 6 meter bort i minst 20 sekunder.

Att titta på något en bit bort hjälper ögats muskler att slappna av vilket avhjälper trötthet. Detta gäller också barn som gör skolarbete online, håll ett öga på deras skärmtid.

Kontrollera att du inte har skarpt sken som speglar sig i bildskärmen, du kan använda ett filter på din skärm eller se till att täcka fönster för att undvika dagsljus når din skärm. Införliva grön färg vid din arbetsplats, grönt är den färg som ryktas ge balans, lugn och välbehag, den finns mitt i färgskalan och är därför den färg vi lättast ser. kontakta din optiker om du upplever fortlöpande obehag i dina ögon.

En hel del födoämnen är bra för ögonen, spenat och grönkål innehåller lutein som spelar en viktig roll för ögats funktion. Lax innehåller nyttig omega 3, den vitaminrika kiwin, ägg och paprika rekommenderas också. Och se till att ha din vattenflaska välfylld och till hands hela dagen. Du hittar din närmaste butik på specsavers.es
 

Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255