Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Avokado, laxsallad och kyckling i öl

Annons - Svenska magasinet
Kyckling i öl

Kyckling i öl

Avokado, laxsallad och kyckling i öl

2020-05-12

Recept för 2 pers, ingredienser 1 avokado 1 bit gurka eller squash, eftersmak  1 stor salladstomat 200 gr lax 1 piplök, cebolleta Sås: 1 msk ketchup, 2 msk majonäs, saften från en apelsin


Skicka till en vän

Ett enkelt recept där du kan variera ingredienserna efter din egen smak, paprika är god att ha med och räkor. Passar att servera hela dagen. Börja med att skära avokado och lax i tärningar, pressa över lite citronsaft. Skär resten av ingredienserna i små bitar, vänd ihop allt och salt/peppra. Mixa eller vispa ihop såsen.

Servera din salpicon på en bädd av blandade salladsblad och ringla över såsen. Eller servera i ett tumblerglas, lite sås i botten, sedan salpicon och avsluta med sås.
Dekorera med någon färsk krydda och citronskivor.

Kyckling i öl

En välsmakande gryta du tillagar med skinn och ben för mera smak. Krydda gärna efter egen smak och det samma gäller för grönsakerna, använd de du gillar mest.

6 kycklingben  (contramuslos)
6 kycklinglår (muslos)
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor skivade
1 grön paprika i bitar
2 morötter skalade o kivade
Timjan färsk eller torkad
500 ml ljus öl, typ lager

Olivolja, salt och peppar

Börja med kycklingen i rumstemperatur, ta bort eventuella fjärdrar och fettbitar. Torka av med hushållspapper och salta/peppra, pudra om ni vill med mjöl eller maizena. Stek kycklingbitarna i gryta tills de får färg, fastnar de i botten ingen fara, det ger mer smak i grytan. Lägg åt sidan. I samma gryta, häll i lite olivolja och stek löken på medelvärme, skrapa ur grytan och mixa in. Tillsätt vitlöken och stek ett par minuter. Tillsätt paprika och morötter, salta/peppra och lägg i timjan. Koka ihop 15 min, rör om då och då. Tillsätt lite mjöl och rör om. Efter ett par minuter, lägg ner kycklingbitarna. Häll på ölen, koka upp och sänk därefter värmen och småkoka i 45-50 minuter. Rör om emellanåt. Kontrollera nivån på vätskan och späd om det behövs med lite buljong. Om du behöver reducera vätskan, höj värmen de sista 10 min. Låt vila under lock en stund innan servering. Servera med bröd, ris, potatismos eller varför inte rakt upp och ner!

Hälsokick Medelhavsquiche, med massor med nyttigheter och full av vitaminer.

Pajdeg; 75 g fullkornsmjöl, 75 g vetemjöl, 40 ml olivolja, 75 ml ljummet vatten, 1 msk torr jäst, en nypa havssalt.
Blanda mjöl, jäst och salt i en skål. Gör en grop i mitten och häll i olja och vatten. Blanda allt och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa på ett varmt ställe under en handduk 1 timme tills degen fördubblas. Arbeta och kavla degen på ett bakbord med hjälp av mjöl. Olja lätt en pajform och värm ugnen till 175 grader. Lägg över degen i pajformen, platta ner den och med en gaffel nagga botten. Baka i ugnen 10 min.
 
Pajfyllning: 500 gr skalad och tärnad pumpa, 3 stora morätter skalade och skivade, 3 vitläksklyftor hela och oskalade, 3 ägg, 150 gr fetaost i tärningar, 2 msk olivolja, en nypa havssalt.
Blanda pumpa, morötter och vitlöksklyftor med olivolja och lägg på en ugnsplåt täckt med folie, baka i 15-20 min. Kontrollera att pumpan är mjuk, om inte baka 15 min under folie. Skala vitlöksklyftorna. I en skål vispar vi upp äggen, tillsätt salt och övriga ingredienser. Mixa bra med en stavmixer. Om ni vill blanda ner 1 tsk torkad mynta.
Häll ner blandningen i pajformen och grädda i ugnen 30-40 min.
Garnera med färska myntablad.
 

Svenska Magasinet i Spanien


Avokado

Avokado


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255