Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Köpa bil i Spanien som svensk

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Köpa bil i Spanien som svensk

2020-03-14

Det är mycket att ta till sig när det gäller att införskaffa en bil som svensk i Spanien.


Skicka till en vän


Dels talar man om svenskregistrerade bilar och då gäller det att bilen får användas i Spanien högst 182 dagar per kalenderår vilket motsvarar ungefär sex månaders tid. Dock får bilen finnas i landet längre tid men ska då tas ur trafik genom att ställas i ett garage eller på en privat parkering. Det finns EU-bestämmelser som säger att om du vistas i ett annat land i mer än sex månader måste du bosätta dig i det landet och registrera din bil där.

Spanska regler
Även spanska bestämmelser innebär att nya och begagnade fordon måste registreras i Spanien om de ägs av personer med bosättningsort eller skatterättslig hemvist i landet. Det vill säga personer som är registrerade i Spanien. Dessutom gäller att du behöver antingen äga eller hyra en bostad under minst ett år för att köpa bil.

Finansiera köpet
De flesta som köper en bil finansierar köpet med ett billån men det finns några viktiga saker att tänka på innan du bestämmer dig för en långivare, oavsett om du ska köpa en bil i Spanien eller i Sverige. Börja med att jämföra olika långivare och förhandla gällande räntan som erbjuds, en skillnad på 1-2 procent har stor effekt på ett större billån. Kontrollera också vilka andra avgifter som tillkommer såsom aviavgifter och uppläggningskostnader.

Gör ordentlig research
Om du ska köpa din bil i Spanien är det viktigt att göra en ordentlig research och ta hjälp av en spansktalande person om du behöver förhandla på spanska. Det finns en stor andrahandsmarknad för bilar i Spanien som är den näst största biltillverkaren i Europa och den åttonde största i världen. Se till att få rätt dokument om du handlar i andra hand. Privata försäljare ska ge sex månaders garanti - men se till att skriva ordentliga avtal för att ha bevis. Skaffa försäkring och besiktiga bilen. Det bästa är om du kan få bilen spanskregistrerad för att undvika skattemässiga, försäkringsmässiga eller besiktningsmässiga problem. Det är bra att ha med sig besiktningsprotokoll och liknande handlingar i bilen när du är ute på vägarna för att kunna uppvisa rätt dokumentation.


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255