Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mäklarspalten: Ska du sälja din bostad? Större möjligheter till en snabb försäljning

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Ska du sälja din bostad? Större möjligheter till en snabb försäljning

2020-03-10

Vi har tidigare tagit upp ämnet, ”Hur lång tid tar det att sälja min bostad?”, en fråga som vi får allt som oftast av fastighetsägare. Det fungerar ju som bekant lite annorlunda här på kusten då vi utför privata visningar med våra kunder, vilket betyder att en fastighet kan behövas visas vid flera olika till–fällen innan den rätta köparen dyker upp.


Skicka till en vän

Av Jennifer Fogelberg-Clarke, Startgroup svarar på läsarfrågor om att sälja eller köpa en bostad på Costa del Sol.
e-post: 
[email protected]
Tel 952 90 48 90


Dock finns det några enkla tips för att skynda på en försälj - ning, om man vill få till ett snabbt avslut.

Nummer ett är så klart ett vettigt pris.

Givetvis vill du som ägare sälja din egendom till högsta möjliga pris. Tänk dock på att en bostad som annonseras till ett för högt pris kommer att ligga kvar på marknaden ett antal månader med lite intresse. Det väcker så klart misstankar hos spekulanter:- ”Vad är fel med huset?”, ”Varför säljs det inte?”. Detta kommer i sin tur tvinga dig att sänka priset till en vettig nivå. Kort och gott, flera månader kan ha gått förlorade på grund av fel prissättning. Lyssna på din mäklare som borde kunna rekommendera ett realistiskt pris, baserat på utsikt, väderstreck, kvalitet, men framför allt läget av bostaden.

Om priset är rätt så finns det också andra praktiska åtgärder att ta till för att attrahera fler spekulanter.

Det är viktigt att ha fokuserade och professionella fotografier, visade i rätt ordning! Se till att din mäklare presenterar bostaden med en variation av bilder som ger ett helhetsintryck på en gång. Det viktiga är att åskådaren stannar kvar på just din bostad och inte klickar vidare för att det första fotot var ointressant. Och se till att välja representativa och säljande bilder!

Tänk på att det första intrycket, vid en visning, betyder mycket. Om utsidan på bostaden är underhållen, så antar man att även insidan är välhållen. Det kan vara så enkelt som en nymålad dörr, en välklippt häck eller trevliga plantor och blommor som ger ett välkomnande intryck.

Sedan kan det vara så att man blir hemmablind och inte ser trasiga lister eller att karmar behöver målas. Ett par nya ögon kan ge lite tips på vad som behöver åtgärdas hemma hos dig innan huset läggs ut till försäljning – hör med din mäklare vad de tycker borde fixas. Om du är på plats då visning sker, tänk på att det är mäklarens jobb att visa huset. Du kan alltid finnas tillgänglig för extra frågor, men det är bättre att hålla sig vid sidan av så att det inte blir för många människor på samma yta.

Husdjur är underbara, men passar bättre på annan plats då visning ska ske. Givetvis tar man bort matskålar, kattlådor och annat som tillhör husdjuren.

Slutligen är det ingen nyhet att man ska plocka bort personliga saker och ”knick-knacks” eller att huset säljs bäst i neutrala färger – det har vi nog alla lärt oss genom åren.

Så till mitt sista råd. Bli inte upprörd om du får ett lågt bud, se det som en möjlighet att förhandla. Likväl som du vill få ”top-dollar” för din fastighet, vill de allra flesta spekulanter försöka med minsta möjliga ingångspris. Som registrerade mäklare i Spanien har vi plikt att framföra alla bud, hur låga de än är. Dock är det också i vårt intresse att förhandla fram ett pris där både säljare och köpare känner sig nöjda.

Lycka till med försäljningen, helt säkert kan din mäklare komma med ännu fler goda tips!

Om artikelförfattaren: Jennifer Fogelberg-Clarke är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Kommer från Göteborg, och har bott på Costa del Sol sedan 1995.Mäklare sedan 2001 och ansvarar för skandinaviska kunder hos StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa. StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, per - sonalen talar 7 språk och alla är externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info www.startgroup.com

 
Svenska Magasinet i Spanien
Välj representativa och säljande bilder när du ska sälja din bostad! Märk skillnaden, dålig respektive bra bild!

Välj representativa och säljande bilder när du ska sälja din bostad! Märk skillnaden, dålig respektive bra bild!
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255