Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skatt vid köp av egendom

Annons - Svenska magasinet

Skatt vid köp av egendom

2020-03-10

En av de viktigaste punkterna som ska beaktas när du väl beslutat att köpa en fastighet i Spanien är den beskattning som uppstår vid denna typ av processer. De skatter som ska betalas påverkar direkt den budget som är förberedd för investeringen och det är oerhört viktigt att förbereda detta med klarhet i vilken del av budgeten vi behöver vara beredda att täcka betalningen av skatter vid köpet av vår framtida egendom i Spanien.


Skicka till en vän

Vi vill i korthet klargöra de skatter som ska betalas beroende på investeringsvägen. Hur kan en person eller företags investering i fastighet upprättas ? Och typen av fastighet som kommer att förvärvas.
Först och främst är överlåtelse av tillgångar (Asset Deals) eller aktieöverlåtelse (Share Deals) de två sätt en person eller företag kan investera i fastigheter i Spanien.
Förvärvet av tillgången direkt är föremål för:

Moms och stämpelskatt
Dessa skatter tillämpas: a) när den förvärvade tillgången är en ny produktion, det vill säga moms tillämpas på förvärvet med 10% och stämpelskatt på 1,5% (detta är för Andalusien och Valencia, men det kan ändras beroende på olika regioner och transaktionstyp). b) om den förvärvade tillgången är en tomt som inte utvecklats och säljaren är professionell, i dessa fall är momsen 21%.

Eller Överföringsskatt.Den tillämpas på de transaktioner som är undantagna från moms,  t ex förvärv av en fastighet när det inte är första ägarbytet.

Överföringsskatten som ska tillämpas på ett förvärv uppgår till en procentandel mellan 6% och 11% (beroende på regionen där fastigheten är belägen. I Andalusien uppgår den till 8%, 9% och 10 % för förvärv upp till 400.000 € , 400.000 € - 700.000 €; och över 700.000 €; i Valencia-regionen är det till en fast procentsats på 10%).

Förvärvet av andelar i ett företag som direkt äger fastigheten är den andra möjligheten att genomföra köpprocessen.

För det första, är aktieöverlåtelse (Share Deals) föremål för och undantagna från överföringsskatt och moms vilket innebär att inga skatter betalas i denna typ av process. Icke desto mindre, kan överföringsskatt/moms uppkomma vid överlåtelse av aktier när överföringen planeras med syfte att undvika betalning av de skatter som skulle ha betalats vid överföring av fastighetsförvärv direkt. Lagen anser att det finns skatteundvikelseskäl där 50% eller mer av tillgångarna, direkt eller indirekt, består av fastigheter i Spanien och inte används för affärsverksamhet och som ett resultat av överföringen förvärvar köparen kontroll över företaget.

Informationen kommer från Golden Mile Lawyers, maila gärna frågor på svenska till [email protected]
 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255