Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Faran med klor i vattnet

Faran med klor i vattnet

2020-03-10

Det har florerat en del diskussioner huruvida man skall dricka kranvatten eller ej. Ett faktum är att myndigheterna har en skyldighet att leverera drickbart vatten till sina konsumenter och att klorera vattnet är ett ekonomiskt sätt att uppfylla detta krav.


Skicka till en vän

Klor är ett gift och om höga doser och långvarig konsumtion kan innebära hälsorisker, vet vi inte eftersom att det inte har gjorts en hälsomässig långtidskontroll av klor tillsättningar i dricksvatten.

Forskare vid Birmingham University undersökte 400 000 spädbarn, och kom fram till att höga doser av klor i dricksvattnet kan påverka utvecklingen av fostret. Tre vanliga, men allvarliga defekter, skiljer sig speciellt. Dessa var: hål i hjärtat, harmynt samt att delar av hjärnan, skallen och skalpen saknas.

Sjukdomarna förbinds ofta med kemiska ämnen som kallas trihalometaner (THM) och bildas av klor och enkla organiska ämnen i vattnet. Ecofilters filter material är ett av dom få som effektivt tar bort dessa skadliga ämnen. Ett företag som anammat detta är Prettygreens organic farm i San Pedro Alcantara som odlar ett organiskt vetegräs (www.prettygreens.eu) och använder enbart filtrerat vatten i sin irrigation med Ecofilters filter lösning. Duschar man i klorvatten kommer håret att bli torrt och hårbotten reagerar ofta med mjäll.

Huden blir också torr och har man psoriasis, allergi och liknande hudproblem, bör man aldrig duscha i klorvatten. THM verkar irriterande på hud och slemhinnor och kan förstärka hudproblemen. Dessutom andas man in under duschandet en del vattenånga som innehåller THM. Vill ni veta mer om vattenrening, ring Jimmy eller Marie på telefon 605 432 004 eller 605 432 002 eller gå in på web sidan www.ecofilters-costadelsol.es
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255