Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mäklarspalten: Fantastiskt positiv start på 2020!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Fantastiskt positiv start på 2020!

2020-02-11

Varje år, efter jul och nyår är det många som lägger tankar på sommarsemestrar och bostadsköp på hyllan fram till mitten på februari eller i början på mars. Trenden vi har sett under alla våra verksamma år är att januari är en ganska "lugn" månad då det gäller bostadsköp - men inte i år!


Skicka till en vän

Av Jennifer Fogelberg-Clarke, Startgroup svarar på läsarfrågor om att sälja eller köpa en bostad på Costa del Sol.
e-post: 
[email protected]
Tel 952 90 48 90


Trots bedrövligt väder här på kusten med hagel, snö och rekordlåga temperaturer så har kunderna strömmat in, både till våra nya projekt i La Cala-området och till vårt huvudkontor här i Calahonda. En fantastisk månad då vi har haft otroligt många kontrakt att skriva med nöjda köpare och säljare!

Vad är det som har hänt, kan man fråga sig? Varför har detta året börjat så intensivt när det gäller försäljningar av bostäder? För vår del märkte vi en markant uppgång av det allmänna intresset när beslutet om Brexit äntligen kom. Det verkade vara det som behövdes för att få fart på britterna igen, de har ju som bekant legat lågt en tid. Ovissheten om Brexit, som funnits under 2019 har gjort att britterna avvaktat - ett helt naturligt beteende i en osäker marknad. Då vi går in i de sista dagarna i januari visar det sig att vi har gjort fler försäljningar i år än under samma månad under alla våra verksamma år. Faktiskt i stort sett uteslutande till britter!

Givetvis har även norrmän, svenskar, fransmän, belgare, holländare och inte minst spanjorerna varit synliga men då beslutet om Brexit kom, sköt pundet i höjden och alla britter som avvaktat kände förmodligen att nu får det varar nog – ”nu väntar vi inte längre!”

Det finns inget tvivel om att den rekordstart som vi sett under årets första månad kommer att resultera i många fler bostads - köp den närmaste tiden framöver. Historiskt sett är ju britterna (förutom givetvis spanjorerna) den största nationen av bostads - köpare - och turister - i Spanien, särskilt i kustområdena där vi befinner oss. Spanien har alltid varit, och kommer förmodligen alltid att vara toppdestinationen för engelsmännen. När de allra modigaste satt igång trenden att börja köpa kommer vi förmodligen att se att de som fortfarande väntar också sätter fart.

Märkligt nog har jag upplevt att många av mina svenska kunder också undrat och även avvaktat Brexitbeslutet. Så om du är en av dem, då är det bara att sätta igång letandet!

Vi på Start Group ser fram emot ännu ett fantastiskt år med många återkommande liksom nya kunder av blandade nationaliteter!

Om artikelförfattaren: Jennifer Fogelberg-Clarke är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Kommer från Göteborg, och har bott på Costa del Sol sedan 1995.Mäklare sedan 2001 och ansvarar för skandinaviska kunder hos StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa. StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, per - sonalen talar 7 språk och alla är externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info www.startgroup.com
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255