Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Uthyrningsföretaget Tucasa AB växer

Svenska Magasinet i Spanien

Uthyrningsföretaget Tucasa AB växer

2020-02-10

Maria & Johan Lundqvist har drivit uthyrningsföretaget Tucasa AB i liten skala under två år, men satsar nu på att växa. Maria, som också arbetar som lärare i engelska och spanska, förklarar:


Skicka till en vän

-Vi kände att det fanns ett glapp på uthyrningsmarknaden, vi har inte hittat någon annan firma som tänker som vi. Vi betonar att vi hyr ut privata fastighetsägares privata bostäder, som de är måna om, och vi satsar hellre på att minimera risken för problem än att maximera inkomsten åt fastighetsägaren och oss själva. Samtidigt vill vi genom att skapa goda relationer med både fastighetsägare och hyresgäster skapa en plattform för långsiktiga vinster för alla.  Jag tror nordbor har ett litet annorlunda tänk ibland, både med standard och service, och det är där vi vill jobba. När vi själva använde ett par olika brittiska firmor till servicen runt uthyrning kände vi att det här kan vi göra tusen gånger bättre!

Bakgrunden är att Johan som barn bodde många år på Solkusten, men sedan flyttade till Sverige, medan hans syster Ulrika blev kvar.  Tanken på att arbeta med något tillsammans har funnits länge, och Johan säger:

- Vårt kontaktnät här på kusten, med kontakter inom allt från Polisen till rörmokare gör att det är få problem med fastigheter eller hyresgäster vi inte kan lösa. Vi har en ständig beredskap för vad som kan hända, och en medvetenhet om att det faktiskt också händer. Någonting går alltid sönder någon gång, t ex en AC-anläggning, och i värsta fall mitt under högsäsong.  Vi försöker också jobba förebyggande för att minimera risken, t ex genom service av AC.Tucasa AB administrerar bokningar och sköter all logistik kring den faktiska uthyrningen från Göteborg, där paret ännu har sin hemvist och sina deltidsjobb.  Annonserna finns oftast på Spain-holiday och/eller Homeaway.  I Spanien samarbetar de med några olika företag, bl a Johans syster, som då sköter allt praktiskt på plats. Tanken är att inom kort dra igång ett spanskt bolag, och så småningom spendera mer tid på plats i Spanien. Men, som Maria säger:

-Det viktigaste för att en uthyrning ska fungera problemfritt, och både fastighetsägare och gäster vara nöjda, är god planering och logistik. Det gör vi faktiskt lika bra från köksbordet i Göteborg.

KLICKA HÄR och läs mer på tucasaspain.com eller kontakta Maria på +46 739 191 986 eller e-post: [email protected]

 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255