Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Hej Läsare: Och i år blir det en skotsk jul!

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Och i år blir det en skotsk jul!

2019-12-10

DET FINA MED ATT VARA BOSATT HÄR i solen är att man lär känna så många människor från andra kulturer – om man nu är öppen för det, förstås?


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Nyligen beslöt vi oss för att gästa den nyöppnade vegan-restaurangen i Coín där all mat måste förbeställas så att inget lagas i onödan och leder till överflöd av matrester. Ingen av oss är vegan, mestadels bara intresserad av och nyfiken på att test en kött-, fisk- och mjölkproduktsfri kost. Och alla hade vid tidpunkten då vi bokade bord sett den uppmärksammade Netflixdokumentören ”Game changer” som handlar om en plantbaserad kost och dess effekter. En sundare livsstil skadar ju ingen.

Maten smakade utmärkt, den var både väl tillagad som tilltagen. Till och med skeptikern i sällskapet tyckte det smakade oväntat bra och han blev ju dessutom förvånansvärt mätt. Med svenskar som gäster i vårt hus och med kompisarnas nyinflyttade grannar bestod vi av fyra olika nationaliteter (skottar, australiensare, holländare och svenskar) runt bordet. Vi hade en supertrevlig kväll och mycket att prata om. Denna konstellation hade förmodligen aldrig inträffat hemma i Svedala.

Några av våra närmaste vänner sedan flytten hit till Solkusten är skottarna Elaine och Cammy. De är relativt nyinflyttade men stormtrivs redan med den spanska värmen och livsstilen den medför. Ingen av oss är särskilt traditionsbundna, men jul är i alla fall jul och just maten brukar vara det som är bäst den här högtiden. Och kan man inte fira den med familjen kan man ju faktiskt göra det med vänner. Vad som kommer att serveras är ännu relativt hemligt, men jag vet så mycket som att det kommer att bli PUDDING till dessert med tillhörande BRANDY SAUCE. Det har jag aldrig tidigare smakat, även om den australiensiska sambon kontrade med att TRIFLE är mycket godare. Kanske jag ska slänga in en ris à la malta eller ostkaka i sammanhanget. Det här kan ju lätt sluta som ett smörgåsbord.

Ha en skön jul och ett riktigt gott nytt år!
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255