Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Djurspalten: Håll din hund i form!

Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Håll din hund i form!

2019-11-12

Fetma och övervikt är de vanligaste näringsstörningarna hos hundar i många länder, ett av dem är Spanien, och det har uppskattats att det har ökat 400% under de senaste 25 åren i Storbritannien.


Skicka till en vän

Av mediterraneavets.com

I nyligen genomförda studier i olika länder observerades att fetma har ökat upp till nästan 60% hos vuxna hundar. 1 av 3 hundar lider av fetma av någon form. Självklart är vi ägare direkt ansvarig för skadorna som vi ger på vårt husdjur genom att övergöda dem, eller ge dem annan felaktig kost eller godis, som inte bara kan förändra dess ämnesomsättning, utan också de kan orsaka eller predisponera dem för att ha vissa sjukdomar såsom till exempel diabetes.

Ett annat grundläggande skäl som ökar andelen fetma hos våra husdjur är bristen på träning. Vi ser ofta djur i vår klinik som knappt lämnar huset eller går i genomsnitt 30 minuter eller mindre om dagen. I den här artikeln vill vi öka medvetenheten om vikten av att hålla våra husdjur vid sin perfekta kroppsvikt för att undvika allvarliga sjukdomar genom att nämna några av problemen relaterade till fetma.

Överviktiga hundar med kroppsfett som överstiger 40% har högre risker för komplikationer, intolerans mot värme och träning, hjärt- och andningsstörningar, hudproblem, urologiska problem, diabetes och för tidig dödlighet.

I en studie av feta hundar med artroser lindrades kliniska tecken på haltning genom att reducera hundens vikt. I en annan studie på livslång utfodring, utförd med Labradorhundar, observerades att tunna hundar med matbegränsning levde minst 2,5 år längre och led mindre av kroniska sjukdomar (såsom artrit) än de som var utfordrad med fri tillgång till mat.

För att få ner hunden i vikt är det bättre att den utfodrar små portioner och ofteare. Man kan också minska storleken på matskålarna för att till att reglera ransionstorleken.

Eftersom viktökning ofta börjar efter sterilisering bör hundägaren justera kaloriintaget vid sådana fall. Idag finns det riktlinjer för att få vårt husdjur att få sin idealvikt igen. Det finns vissa specifika dieter för dessa problem och med hjälp av din veterinär och övervakning av kroppstillstånd med regelbundna besök på kliniken för viktkontroll är det något som vi säkert kan få och vårt husdjur kommer att leva längre och lyckligare.

Hundar från Triple A söker hem!
DUSTER hittades på gatan nära Marbella. Han är en ljuvlig ung hund och runt 6 månader gammal. Han är supersocial och gillar såväl andra hundar som människor.

JUGETON hittades på gatan utan mikrochips. Han är en glad kille som älskar att leka med allt och alla. Han är nu runt 5 månader.
 
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i SpanienAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255