Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

SSHL - en modern internatskola

Svenska Magasinet i Spanien

SSHL - en modern internatskola

2019-11-11

SSHL har en lång historia och stolt tradition som internatskola. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av att erbjuda kvalitativ utbildning, både till utlandssvenska och hemma-svenska elever som söker en trygg och stimulerande skoltid.


Skicka till en vän

För oss är helheten viktig. Engagerade lärare, fokus på individen, studiero och en sund studiemiljö är förutsättningar för att nå goda studieresultat. Det ger oss möjligheten att stimulera elevernas personliga talanger och förutsättningar, vilket bidrar i högsta grad till att våra betygsresultat ligger över riksgenomsnittet sedan många år tillbaka.

På SSHL har också en sann internationell miljö vuxit fram. Här på campus är det engelska språket lika vanligt som det svenska. Våra lärare kommer från hela världen. Vi är en ackrediterad ‘IB world school’ sedan många år tillbaka. IB Diploma-programmet är mycket populärt och en mycket bra förberedelse för vidare universitetsstudier. Vi erbjuder även Business Management & Economics Programme, motsvarande svenska gymnasieskolans Ekonomiprogram, men på engelska.

I höst har vi Öppet Hus den 27 november. Då är ni som familj välkommen att under några timmar uppleva skolan, diskutera alternativen för studier och internatboende hos oss. Under vårterminen är datumen för Öppet hus den 25 januari och 23 april.

SSHL är en populär skola. Vi har kö till våra utbildningar, både till högstadiet och gymnasiet. Ansökan till internatet bör vara SSHL tillhanda senast den 31 januari inför höstterminen 2020 och behandlas av skolans antagningsnämnd.

Läs gärna mer på vår webbsida, sshl.se där du även kan boka ert provbo-besök.

Vill du veta mer om SSHL?

Hos oss kan eleven påbörja sin utbildning i årskurs 7
, antingen i svenska grundskolan eller på MYP (Middle Years Programme) med undervisning på engelska.
På gymnasiet erbjuder vi: - Naturvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskapsprogrammet (med internationell specialisering) - Ekonomiprogrammet - IB Diploma Programme - Business Management & Economics Programme (motsvarande svenska gymnasieskolans Ekonomiprogram, undervisning på engelska).

Internatet är som ett andra hem för våra elever. Vi har sju elevhem; tre pojkhem och tre flickhem för åldrarna 15-19 år med 25-30 elever vardera. Vi har också ett grundskolehem med ca 20 pojkar och flickor i åldrarna 12-14 år.

Våra hemföräldrar och hempedagoger finns på varje hem. De har lång erfarenhet av att göra elevhemmet till en plats för trivsel och trygghet, med fasta rutiner och roliga aktiviteter.

På SSHL erbjuder vi en aktiv fritid och enastående support. Våra hempedadoger ger eleven läxhjälp varje dag och stöttar eleverna på de områden där de eventuellt behöver extra stöd. Skolans bibliotek erbjuder ett rikt utbud av media och fackutbildad personal som hjälper eleverna att söka information till olika skolarbeten.

En stor och viktig del i utbildningen är skolans omfattande fritidsprogram. En aktiv och stimulerande fritid medverkar till ett sunt liv och inbjuder till både fysisk och mental hälsa. Därför har vi ett brett utbud av olika motions-, idrotts och estetiskt inriktade aktiviteter på skolan.

Vi är mycket noga med att servera god och näringsriktig, välkomponerad mat varje dag.

Genom Elevhälsan har eleverna tillgång till både skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog, skolkurator, logoped och studievägledare. För elever med särskilda behov finns även möjlighet till ett utökat studiestöd med speciallärare. Vi har också vår egen skolkaplan från Sigtuna Församling.
 


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255