Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Event längst Solkusten

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Event längst Solkusten

2019-10-22

Spaniens härliga solkust har massor att erbjuda. Milslånga sandstränder, mysiga badorter och ett hektiskt nattliv. Här händer alltid något. Festivaler, marknader och andra evenemang pågår året runt.


Skicka till en vän

Solkusten är ett populärt resmål som lockar många svenskar, inte minst under vinterhalvåret. Hit tar du dig enkelt med flyg till Malaga. Resan tar drygt fyra timmar från Stockholm. En snabb sökning på Avionero visar att de billigaste flygbiljetterna hittas i januari då du kan resa för under tusen kronor. Malaga är Spaniens sjätte största stad och porten till solkusten. Här kan du kombinera strandhäng med nattliv och shopping, då staden är ett riktigt Mecka för shoppingsugna. Från Malaga tar du dig enkelt vidare med buss, bil eller tåg till de andra städerna och byarna längs med kusten.

Även om den billigaste resemånaden är januari, är Solkusten det perfekta resmålet under hösten och våren. Med Europas bästa klimat och över 300 soldagar är det inte svårt att förstå varför så många svenskar reser hit. Temperaturen i januari är i lägsta laget för bad och strandhäng men räcker gott och väl för att kunna njuta av uteserveringar och sköna promenader. Städerna Malaga och Marbella bjuder på stadspuls och nöjen, Fuengirola, Torre del Mar och Torremolinos är andra populära turistorter. Pärlorna är många längs den 300 mil långa kustremsan, var och en med sin prägel och charm, gemensamt för de alla är den ständigt skinande solen som vi svenskar så väl behöver när kylan belägrar vårt avlånga land. En praktisk tåglinje länkar samman Malaga med de andra städerna längs med kusten ner till Fuengirola.

 
Svenska Magasinet i Spanien

Festivaler och firande i Costa del Sol

Solkusten bjuder på ett rikt kulturliv med gott om festivaler och evenemang året runt. En av Costa des Sols största festivaler, Starlite-festivalen, går av stapeln varje år i Marbella. Festivalen håller på i över en månad och lockar med några av de största namnen inom musikbranschen och har ungefär 3 000 åskådare dagligen. Konserterna hålls i Marbellas auditorium La Cantera de Nagueles, dit du kan åka med festivalens egna busslinje, Starlite Line från Marbella. Det senaste årets upplaga bjöd på artister som Eros Ramazzotti, The Beach Boys och Kool & The Gang för att bara nämna några. Under festivalen kan du njuta av mat och dryck i någon av de många restauranger och barer som finns på festivalområdet. Du kan också shoppa på festivalens eget shoppingområde där marknadsstånd erbjuder bland annat smink, mode och accessoarer. Biljett köper du på festivalens hemsida.

En annan stor festival är Féria del Malaga då stadens dekorerade gator fylls med festglada människor. Festivalen hålls i augusti och festligheterna pågår dygnet runt. Dagtid är det den traditionella marknaden och roliga familjeaktiviteter som lockar besökare till festivalområdet utanför staden. På natten dansas festivalens bästa flamenco till musik som spelas ända in på småtimmarna. En folkfest med katolskt ursprung är Virgen den Carmen festivalen. Sjömännens beskyddare firas den 16 juli längs med hela solkusten. Avbildningar av helgonet dekoreras med blommor och bärs av sjömän genom städerna ut till havet. På en blomsterklädd båt förs hon sedan på en tur runt bukten, följd av småbåtar alltmedan fyrverkerier skjuts upp på himlen. Virgen del Carmen är speciellt viktig i Andalusien men själva firandet kan variera något från stad till stad.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255