Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Golf på andra sidan: Kultur, exotism och ”svensk” skogsbana

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Golf på andra sidan: Kultur, exotism och ”svensk” skogsbana

2006-10-02

Tanger är ett intressant resmål sett ur golfsynpunkt. Lägre green fee, ett annorlunda land, spännande kontinent med en ny kultur kryddat med exotism. Landskapet är vackert kuperat


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Royal Country Club de Tanger är en av Afrikas äldsta golfbanor. Det finns endast en bana i Afrika som är äldre. Första spadtaget togs redan 1914, betydligt tidigare alltså än Paradoren vid Málaga som började byggas i slutet på 1920-talet.

Green fee 40 euro
Tanger-banan, par 70, ligger naturligt inbäddad i skön vegetation och Medelhavskog cirka tre km från staden Tanger. Layout liksom stil påminner mycket om en svensk skogsbana. Den är inte allt för kuperad, nio av hålen är en aning kuperade. Gräset liknar det gräs som vi är vana vid från Sverige. De flesta golfspelare väljer att gå banan. Här finns ett trevligt litet klubbhus med en fin terrass där du dricker rykande hett tee på färsk mynta.
Klubben som har stått som värd för de Afrikanska mästerskapen är privat och ägs av den marockanska staten. En green fee kostar 40 euro och du slipper kö på golfbanan. Antalet golfspelare i Marocko är lätträknade och klubben har endast 314 medlemmar. De flesta green fee gäster kommer från Solkusten. Vill du känna dig som ett riktigt proffs hyr du en egen caddie för bara 12 euro. Är ni ett större sällskap på tolv personer är green fee priset 32 euro per person.

Kombinerar
När Svenska Magasinet besöker golfklubben utanför Tanger är en stor grupp gäster på besök organiserade via en resebyrå i Torremolinos.
-De flesta av våra gäster kommer under veckoslutet. De bor i Tanger och kombinerar golfspel med kultur, shopping och annat, säger Jamal Lamarti, direktör för golfbanan.
Om inte båda spelar golf reser gärna kvinnorna till den mysiga konstnärsbyn Asilah vid Atlanten, några mil söder om Tanger. Här väntar shopping, konst, historia och en och annan trevlig restaurang.

Rädsla?
-Man hör så mycket om att Västeuropéer är rädda för att komma till muslimska länder, men det finns ingen orsak till att vara rädd. Marocko tillhör Afrikas mest utvecklade länder, säger Jamal Lamarti.
På golfklubben står en minibuss till förfogande. Det finns ytterligare fem golfbanor i Tanger-området. Royal Country Club de Tanger har kontakt med flera golfklubbor på Solkusten med gäster från Sotogrande, Guadalmina, La Quinta och La Duquesa.
För närvarande har klubben en spelare på Challengetouren. Det är Younes El Hassani som är en ren Tanger-produkt till golfvärlden.

Efter Spanien
Tänk på att Marocko under vinterhalvåret ligger i en tidzon efter Spanien vilket betyder att det ljusnar tidigare, och mörknar tidigare på kvällen. Under sommarhalvåret skiljer det två timmar.
Reser du med båt från Tarifa klockan 11.30 är du framme i Tanger klockan 10.15. Du får alltså några timmar extra vid ditt Marocko-besök. 20 minuter från hamnen ligger första tee och väntar på dig.”Våra gäster bor i Tanger och kombinerar golfspel med kultur, shopping och annat”, säger Jamal Lamarti, direktör för golfbanan

”Våra gäster bor i Tanger och kombinerar golfspel med kultur, shopping och annat”, säger Jamal Lamarti, direktör för golfbanan


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255