Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mäklarspalten: Hur lång tid tar det att sälja min fastighet?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Hur lång tid tar det att sälja min fastighet?

2019-09-10

Denna artikel riktar sig främst till er som redan äger, och går i tankar om att sälja ert boende här på kusten. Givetvis är innehållet lika viktigt för er som funderar på att köpa en bostad och som ni kanske behöver hjälp med att sälja i framtiden!


Skicka till en vän

Av Jennifer Fogelberg-Clarke, Startgroup svarar på läsarfrågor om att sälja eller köpa en bostad på Costa del Sol.
e-post: 
[email protected]
Tel 952 90 48 90


”Hur lång tid kommer det att ta för er att sälja min fastighet?” är en fråga som vi får nästan dagligen av potentiella kunder som vill avyttra sina fastigheter. Vi önskar alltid ge ett så korrekt och sanningsenligt svar som möjligt, men det kan bli svårt att generalisera svaret på denna fråga.

Vad vi försöker förklara är kort och gott att försäljningsarbetet på fastigheter skiljer sig väsentligt på hur man visar och presenterar bostäder i Sverige (och i de flesta andra nordeuropeiska länderna). Här på kusten har vi inte ”öppet hus” i en och samma fastighet, en viss dag under en begränsad tid, där 20–40 kvalificerade intressenter dyker upp samtidigt. I de allra flesta fallen så finns ju köparen bland dessa besökare vilka förmodligen redan vet exakt vilken typ av bostad de vill ha, och i vilket område de vill köpa.

I vårt arbete utför vi individuella visningar med en potentiell köpare i taget. Oftast så vet inte kunden riktigt vad eller var de vill köpa utan vi får kanske visa fem till åtta olika bostäder till att börja med så att köparen får insikt i vad man får för sina pengar i förhållande till läge, utsikt, kvalitet etc. Om man då generaliserar så betyder ju då detta att vi kanske måste visa samma bostad mer än 20 gånger innan rätt kund dyker upp!

Nu går det ju så klart oftast mycket snabbare än så, särskilt då vi får in bostäder som passar in på de kunder som vi har i vårt kundregister. Vi gör även alltid en utförlig kundanpassning beträffande köparens ekonomi och önskemål. I vissa attraktiva områden har vi kunder som väntar på att objekt ska bli lediga, och då kan vi få till ett avslut utan att kunden ens är här, eller på första visningen – om priset är rätt!

Om det tar lite längre tid, då? Jo, vi vet ju aldrig exakt när den potentiella kunden som passar just din bostad dyker upp här på kusten; det kan vara på nyårsafton, i mitten på mars, i slutet på juli, en måndag morgon kl. 9.30, mitt på en onsdag eller söndag morgon! Vi arbetar med så väldigt många nationaliteter och tro det eller ej, skillnaden mellan köpbeteende - och vad som anses vara ett fantastiskt bostadsköp - varierar drastiskt mellan oss européer.

I nuläget, med många nya mäklare på kusten som behöver få in försäljningsobjekt i sin portfolio, ser vi tyvärr att bostäder marknadsförs till orealistiskt höga priser och ligger därför ute på marknaden alldeles för länge.

Om ni funderar på att sälja er bostad, tala med en registrerad och väletablerad mäklare med god områdeskännedom. Ni borde då få en indikation om ett realistiskt pris, samt en välstrukturerad marknadsföringsplan, och det är faktiskt oftast detta som är nyckeln till en snabb försäljning!

Information om försäljningsprocessen finns på vår hemsida www. startgroup.com.

Om artikelförfattaren: Jennifer Fogelberg-Clarke är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Kommer från Göteborg, och har bott på Costa del Sol sedan 1995.Mäklare sedan 2001 och ansvarar för skandinaviska kunder hos StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa. StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, per - sonalen talar 7 språk och alla är externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info www.startgroup.com

 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255