Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Svenskens förhållande till Spanien

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Svenskens förhållande till Spanien

2019-08-12

De finns många lockelser i Spanien som svensken inte förmår stå emot. Spanien är sedan lång tid ett av de mest besökta länderna av svenskar, samt många svenskar har tagit klivet att flytta till Spanien permanent.


Skicka till en vän

Förutom klimatet, vad är det som gör Spanien så lockande för svensken? Kanske svårt att sätta fingret på när alla individer är olika, men den spanska kulturen har en förmåga att skapa djupa intryck och förtjusa våra sinnen: Välsmakande mat och vin, vackra städer, det blåa Medelhavet och skön natur bidrar. Vi skapar minnen vi bär med oss som romantiserar vår vardag och sätter ribban på en ny nivå för livets förväntningar, en upplevelse som är svår att skaka av sig med ett ständigt begär för mer som förföljer en del människor hela livet. 

Många svenskar besöker Spanien för att spela golf när de svenska golfbanorna tappat sin duglighet. Som golfare uppskattar man frihetskänslan av att vandra runt på en perfekt klippt golfbana omgiven av öppna landskap, och med vinden i ryggen träffa fairway med en perfekt genomförd swing vars kliniska bollträff känns tillfredsställande i hela kroppen. 

Att besöka Spanien kan få den mest överspända och vaneberoende individen att släppa på tyglarna, öppna sinnet och spontant uppskatta omgivningen som en riktig livsnjutare som blint följer sina impulser för en stund. Städer värda att besöka
Spanien har ett överflöd av vackra städer som är ett nöje att besöka och uppleva, det är svårt att nämna precis alla städer men här är ett axplock av några som är mycket trevliga för Spanienresenärer.
 
  • Malaga, en oerhört vacker stad längs kusten i södra Spanien. En fantastiskt tilltalande stadskärna med smala gågator och en praktfull huvudgata som breder ut sig genom staden bred och skinande vit. En läckerhet Andalusien har att erbjuda smaklökarna är Gamba Pil Pil, friterade räkor i olivolja med vitlök. Serveras i ett litet krus när oljan fortfarande fräser med vitt bröd vid sidan att doppa. En utsökt aromatisk doft av väldoftande friterade räkor och vitlök, samt en förnämlig smakupplevelse. Omnejden runt Malaga och Fuengirola är en stor svenskkoloni där många permanent bosatta svenskar har sitt leverne. 
 
  • Sevilla, också beläget i Andalusien, erbjuder en mycket vacker stad med fantastisk arkitektur som är som gjort för att spontant gå runt och dagdrömma och njuta av den inbjudande atmosfären. Det sägs att landets bästa Tapas kan avnjutas i Sevilla som är tvång att prova när man besöker staden. Det kan vara mycket varmt väder i Sevilla, närbelägna Cordoba är ofta den ort i Europa som dagligen tituleras ”varmast i Europa”, temperaturer runt 40C är inte ovanligt. Besök en fin Placa, uppsök en strimma skugga och läppja på en kraftfull Cortado, och känn kropp och huvud snabbt återhämta spänst och skärpa för mer spansk uppskattning.
 
  • Barcelona, ännu en stad med en stark svensk anknytning. Mycket rikt på kulturarv och hemvist för flera berömda arkitekter och konstnärer som satt sin unika prägel på staden. Spankulera längs La Rambla, stadens ikoniska huvudgata som sträcker sig från havet långt in i Barcelona stadskärna. Det finns argument för att titulera La Rambla världens mest livfulla gata, den vibrerar av folkliv dag som natt med ett ständigt myller av människor och uppseendeväckande gatukonstnärer. Ett måste är att besöka fotbollsarenan Camp Nou, för att se självaste FC Barcelona spela fotboll. Laget är en symbol för Kataloniens styrka och självständighetskamp mot övriga Spanien, att knäppa ärkefienden Real Madrid på näsan uppskattas mycket av Katalanerna.

Golf är fantastisk i Spanien

Golf är fantastisk i Spanien

Typiska spanska tapas

Typiska spanska tapas

Spanska viner är bland de bästa i världen

Spanska viner är bland de bästa i världen

I Spanien har många Western-filmer (Spagetti western) spelats in

I Spanien har många Western-filmer (Spagetti western) spelats in


Golfande svenskar i Spanien
Svenskar uppskattar golf, en stillsam närkontakt med natur och socialt umgänge som går hand i hand, samt tävla mot andra och sitt eget handikapp. Golf är en tidlös sport, den går att utföra från väldigt tidig ålder långt in i ålderdomen så länge benen bär, med andra ord en livslång process man kan engagera sig i och kontinuerligt följa sin utveckling hela livet. 
 
Som golfare är det nått speciellt med att få den perfekta träffen med drivern. En avslappnad pendelrörelse som symmetriskt inkluderar kroppens alla muskler med ryggraden och huvudet som center. Alla muskler i kroppen måste i symbios delta i rörelsen och bidrar till svingens kliniska (eller ej) utförande. 
 
Den perfekta swingen och bollträffen är en tillfredsställelse som känns i hela kroppen. All kraft mobiliseras till perfektion som får utlopp i en perfekt sving med perfekt bollbana, där bollen viner iväg med enorm kraft och sakta pressas uppåt av luftmotståndet i en perfekt rak båge som landar på fairway. De renaste slagen fyller handlederna med ett milt vibrerande välbehag när klubbhuvudet perfekt träffar bollen, man behöver inte titta, man vet redan att bollbanan är perfekt samt bollen landar precis där man önskar. 
 
Det är intressant hur Sverige har lyckats få fram så många golfare i världsklass som varit dominanta på Europa Touren och USA Touren när vi endast har dugligt gräs en handfull månader om året, det är lite av ett idrottsunder vars fenomen bör tas mer på allvar och forskas djupare inom. Golfare som Jesper Parnevik, Annika Sörenstam och Henrik Stensson har dominerat världen under långa perioder, speciellt Sörenstam var oerhört dominant när det begav sig.
 
Önskar man pröva lyckan på spel med våra svenska golfstjärnor kan man spana in mer information om Sveriges bästa sidor för sportsbetting.

För dig som vill boka dina golfrundor själv i Spanien, väljer du golfbana och starttider enkelt direkt på internet här på över 90 golfbanor med online rabatter!Spansk mat
Vår fina matkultur i Sverige har skapat en kulinariskt medvetenhet som ger oss förmågan till djup uppskattning av annan matkultur med vördnad. Spanska matkulturen är förträfflig på att framhäva djupa smakintryck i all sin enkelhet som sätter sig i minnet lång tid framöver.
 
En typisk spansk måltid är att tillbringa en sen varm kväll på en liten uteservering hos en liten lokal tapasbar. Det är nått speciellt med den spanska matkulturen med all sin smakrikedom utan att upplevas som pretentiös. En bricka med små fat av lokal korv, Pata negra, några ostar, oliver och ett glas Rioja är verkligen tillfredsställande för alla kroppens sinnen. Man vill inte gå hem, den Spanska atmosfären och ett trevligt sällskap gör att man gärna sitter kvar till småtimmarna och låter ens sinnen svepas med i stundens uppskattning.
 
Mer intressant information om olika resmål inom Spanien går att finna här.
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255