Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Några av spaniens bästa turistattraktioner

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Några av spaniens bästa turistattraktioner

2019-07-24

Spanien är känt som ett av de bästa länderna att besöka i hela Europa. Spanien har många intressanta turistattraktioner, både när det gäller konst och arkitektur. Om man vill se coola saker samtidigt som man glassar i solen, då är Spanien stället att åka till. Spanien är också otroligt vackert och verkligen gjort för turistaktiviteter av olika slag. Nedan är en lista på några av de allra bästa ställena att besök när du är i Spanien. Det är såklart en ofullständig lista, då det inte är möjligt att lista alla de fantastiska ställen att se i Spanien i en enda artikel.


Skicka till en vän

Plaza Mayor

Ligger i Madrid, och är ett stort öppet torg omringat av en huvudbyggnad som täcker alla fyra sidor. På hustaken kan men se ett antal spiror som pekar långt upp mot skyn.
Denna plats är mycket populär bland lokala och utländska turister. Huvudbyggnaden har hela fyra våningar där du kan hitta alla möjliga sorters underhållning som caféer och butiker av olika slag. Den övre delen av Plaza Mayor består av hotell, lägenheter och andra bostäder som erbjuds turister.
Man kan lugnt säga att detta är ett ställe du borde besöka om du befinner dig i Spanien. Missa det inte! Nu med de nya spel licenserna i Spanien kan det vara svårt att hitta ställen att spela lite casinospel på. Lyckligtvis erbjuder Plaza Mayor flera sådana tillfällen. Spellicensen i Spanien säger att bara vissa regioner kan delta i spelandet, lyckligtvis är Madrid en av dem.

Gran Via Madrid

Gran Via är namnet på den gata som ofta klassas som Madrids shopping- och underhållningscentrum. Här hittar du teatrar, biografer och köpcentrum i stort sett alla byggnader.
Denna gata och dess byggnader är ett bra exempel på den typiska spanska stilen när det kommer till arkitektur. Man hittar inte dess like någon annanstans. Man kan också se 1900-tals byggnaderna längs gatanoch som bryter upp landskapet lite. För arkitektur studenten som älskar att shoppa är detta verkligen någonting att besöka.


La Concha

La Concha har förvandlats till en av de bästa stränderna i Spanien och kanske till och med i hela Europa. Stranden ligger i San Sebastian och är omringad av klippor och öar. På den här stranden kan du göra allt från att surfa till att helt enkelt ta en promenad. Oavsett vad du väljer för aktivitet på denna ikoniska strand kommer omgivningens atmosfär överrumpla dig. Det är ett fantastiskt roligt ställe att spendera en semester på eller besöka.

Sagrada Familia

Sagrada Familia är namnet på en gigantisk romersk-katolsk kyrka som ligger i Barcelona. Denna kyrka har blivit lite av en höjdpunkt för både turister och arkitekter då den är designad av den kända arkitekten Antoni Gaudi och byggdes för ungefär 137 år sedan. Antoni Gaudi dog år 1926 och ligger begravd i kyrkans katakomber.
Du kan gå till tornet och ta en hiss upp för att se den fantastiska utsikten.


Torres de Quart

Nästa turistattraktion på listan är Torres de Quart,som ligger på Placa de Santa i staden Valencia. Denna turistattraktionär en relik från medeltiden, så förvänta dig att stöta på en och annan historiefanatiker. Torres de Quart har den där typiskt gotiska arkitekturen, vilket var den stil byggnader från denna tid brukade ha. Syftet med fortet var att skydda staden Valencia.
Denna byggnad klassas som Valencias stolthet och har blivit lite av en ikon.


Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro är Spaniens kanske dyraste park och den är också extremt vacker. Parken ligger i Madrid och anses av många vara stadens hjärta. På helgdagar är denna park nästan alltid full av människor. Både lokalbefolkningen och turister besöker detta ikoniska ställe och det kan därmed ibland vara svårt att hitta en plats att stå på, för att inte tala om en plats att sätta sig ned på. Parken är också känd för sina många events och aktiviteter. Du kan också ta en titt på alla gatuartister som befinner sig i parken och dessnärhet.
 
Plaza Mayor

Plaza Mayor

Garn Via Madrid

Garn Via Madrid

La Concha

La Concha

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Torres de Quart

Torres de Quart

Svenska Magasinet i SpanienAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255