Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Det ena leder till det andra!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Det ena leder till det andra!

2019-06-11

ÄR DET INTE LÄTT ATT KÄNNA SIG ENSAM I SPANIEN? Det är en fråga jag ibland får av svenska vänner, som går i tankar om att flytta permanent till solen.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör och formgivare

Svaret på den frågan är tämligen enkel. Det är förstås helt och hållet upp till dig, vad du gör med din tid och vilka kontakter du tar. Personligen tycker jag det är en av höjdarna med att leva i just Spanien. Att skaffa sig ett socialt umgänge är tämligen enkelt då så många tillfällen erbjuds.

För ett par månader sedan började jag och en kompis från Skottland, Cammy, att plugga spanska. Plugga och plugga är kanske en överdrift, men detta är bättre än ingen - ting. En gång i veckan möts vi på ett kafé, under knappt två timmar, i shoppingcentrat La Trocha i inlandssamhället Coin. Bortsett från en lysande spansklärare, Michelle, engelska och tidigare bosatt i Argentina, består vi av en liten grupp med deltagare från Sverige (jag själv), Skottland, Irland samt England. Inte nog med att vi alla snubblar över det spanska uttalet och försöker komma ihåg såväl verb som glosor, så har vi himla trevligt.

En av deltagarna, Jemma, är dessutom egen företagare och leder tillsammans med sambon Mark företaget Fit4All Fit Club, som syftar till att få folk i rörelse, äta rätt, spendera sin tid på bästa möjliga sätt och att hålla sig i kondition – oavsett ålder och förmåga. Sociala media är fantastisk, om det används rätt, och Jemma och Mark har förlängt sin marknadsföring genom att bjuda in till gratis fitness-pass varje måndag för att stärka banden, the community, mellan de utlänningar som bor här i området. Ännu ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter och skaffa sig vänner, om det nu är vad man vill. Du som känner dig motivierad är förstås välkommen varje måndag till Alhaurin El Grande. Du hittar Fit4All Fit Club om du söker på Facebook.

En annan av deltagarna, Ursula, är dessutom hängiven hundvän precis som en annan och det blir rätt mycket snack om de fyrbenta vännerna.

Det är så det funkar här i solen. Ensam? Aldrig! Och alla har vi olika ingångar till det här med sociala kontakter. Det får liksom ringar på vattnet och allt beror på dig själv – som vanligt.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255