Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Frågor och svar om Ecofilter och bättre vatten

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Frågor och svar om Ecofilter och bättre vatten

2019-05-13

I snart 3 år har Marie och Jimmy Wendt arbetat på Solkusten med att förbättra vårt vatten. Allt fler inser hur viktigt det är att ha rent vatten i sina bostäder. Vi ställde några frågor.


Skicka till en vän

Varför skall man välja Ecofilters filter lösningar?
Ecofilters uppfyller alla krav på filter system från dricksvattenfilters till lösningar för villor och kommersiella fastigheter. Våra filter tar bort klor, metaller, nuklider, toxiner, pesticider, rost och smuts upp till 99,9 %. Dricksvattnet blir fritt från bakterier och virus. Samtidigt skyddar det hushållsmaskiner såsom tvättmaskin, diskmaskin, kaffekokare och varmvattenberedare från kalkbeläggningar.

Det låter ju bra men vad är skillnaden mellan era filter och andra vattenfilter metoder på marknaden?
Jämför vi med Revers Osmosis som är det vanligaste lösningen på dricksvatten filtrering, så behöver inte Ecofilters anslutas till elektricitet och inte heller behöver det anslutas till avlopp för att regenereras/tillbaka spolas som man måste göra med en Osmosis. Ecofilters behåller mineralerna i vattnet men med en förändrad egenskap som inte fäster på element etc. i motsats till Osmosis system där vattnet helt fråntas mineralerna för att senare åter-mineraliseras på ett konstgjort sätt.

Hur ser en 100 % Ecofilter lösning ut enligt dig för ett hushåll här på kusten?
Vi har här på kusten väldigt hårt vatten, runt 20dH eller mer (tyska hårdhetsgrader). Dom avhärdningslösningar som finns på marknaden har svårt att lösa detta problem och oftast så uppnår man inte full effektivitet. Med ett Ecofilter i kombination med en ny produkt som vi har testat dom senaste 6 månaderna, har vi lyckats med 100 % lösning på kalk problemen. Sedan är det inte fel att installera ett dricksvattenfilter i köket för att vara säker på att dricksvattnet inte har förorenats i fastighetens rörsystem efter avhärdningsfiltret. En fastighets rörsystem kan vara belagt med rost och beläggningar efter många års användning.

En ny produkt ?? Det låter intressant, vad är det?
Den nya produkten jag nämnde heter Aquasonic och är en spansk produkt som är i bruk på kommunala anläggningar och fastigheter i Spanien. Aquasonics sortiment täcker ett brett spektrum av storlekar från det som är anpassat för en lägenhet till flerfamiljshus. Tekniken har funnits länge men dom produkter som funnits på marknaden har varit för svaga. Aquasonic har löst detta och har 5 års garanti på sina produkter.

Vilken teknik använder Aquasonic i sina apparater?
Aquasonics system använder elektromagnetiska pulser som utsänds på låg frekvens propagerade genom vatten. Aquasonic lyckas omvandla den olösliga formen av kalk (kalcit) till aragonit, dess icke-inkrustande form. På så sätt neutraliserar vi de problem som orsakas av mineralerna  i vattnet och avkalkar den kalk som redan vidhäftats på anläggningarna (1 - 2 mm per månad), vilket garanterar permanent skydd mot kalk.

Om du vill veta mera hör av dig till Marie och Jimmy på Ecofilters Costa Del Sol
Tel. 605 432 002 & 605 432 004
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255