Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Sjukförsäkring - när man behöver den!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Sjukförsäkring - när man behöver den!

2019-05-10

SAMBON HAR VARIT KRASSLIG med ett högt blodtryck som trasslar så mycket att det visat sig vara livshotande. Vid en rutinkontroll på det välorganiserade och prydliga privatsjukhuset i Quiron Salud i Malaga visade det sig vara så farligt högt – igen – att någon hemfärd inte blev aktuell den dagen. Sambon blev inlagd!


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör och formgivare

Dagarna passerade och doktorerna beslutade om att en operationell åtgärd skulle göras för att kontrollera hjärta och eventuella blockage i artärer. Problem med pumpen och stopp i blodomloppet drabbar många av oss när åldern knackar på dörren. Men för att operation skulle genomföras var förstås ett godkännande från försäkringsbolaget ett måste. Rutinen är att ett godkännande skickas som kvitto till sjukhuset så att saker och ting kan sättas i rullning. Som privatperson är det du som ska ta kontakten med försäkringsbolaget. Det är därmed bra om man är så pass frisk att du själv kan ta en telefonkontakt och bli inte förvånad om engelska inte är tillräckligt.

En första kontakt med försäkringsbolaget togs, som på första försöket skickar fel bekräftelse. Ingen operationen den dagen som följd. Nästa kontakt togs med assistans av hjälpsam spansktalande sjuksköterska med speciella direktiv om att det var bråd - skande eftersom operation var aktuell, varvid försäkringsbolaget återigen skickar om verifieringen. Gissa om man skickade rätt vid andra försöket? Naturligtvis inte! Ingen operation den dagen heller. Det skulle ta hela tre försök innan man lyckades få iväg rätt bekräftelse. Hur svårt kan det vara då detta måste vara en rutinåtgärd?

Som tur är var sambon inte dödsjuk, även om tillståndet var tämligen allvarligt, men med den här erfarenheten i bagaget undrar man vad som hade hänt om så varit fallet. Att dagarna tickade på och att sjukhusvistelsen tog en hel vecka istället för tre dagar tycktes inte ha några ekonomiska konsekvenser för försäkringsbolaget. Man fick gärna intrycket av att de istället ville förhala operationen.

Efter den här upplevelsen flyttas samtliga försäkringar till ett icke spanskt försäkringsbolag, kan jag säga. Att ta seden dit man kommer är inte alltid så lätt även om man förstås inte ska dra alla över en kam. Det känns dock som en livsnödvändighet att saker och ting fungerar på första försöket och att du faktiskt kan kommunicera med försäk - ringsbolaget du betalar dina premier till. Kan därför vara läge att kolla upp vad som gäller för just din privata sjukförsäkring om du råkar ha en sådan här i Spanien. 
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255