Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mäklarspalten: Nytt pilotprojekt som erbjuder: Ett hypotekslån som täcker både köpet och renoveringen till samma fördelaktiga ränta

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Nytt pilotprojekt som erbjuder: Ett hypotekslån som täcker både köpet och renoveringen till samma fördelaktiga ränta

2019-04-10

2018 slutade men en massa tumult i de spanska bankernas värld. Det gällde rättegången i den spanska högsta domstolen angående de höga etableringskostnaderna för spanska hypotekslån. Först dömde HD till kundernas fördel, sedan ändrade de sig angående praxis varpå regeringen gick in och lagstiftade i enlighet med HDs första tre domar.


Skicka till en vän

Av Christofer Fogelberg, Start Group svarar på läsarfrågor om att sälja eller köpa en bostad på Costa del Sol. e-post: [email protected] Tel 952 90 48 90

Låter det snurrigt? Ja, det tyckte alla men nu är det i alla fall klart att bankerna måste stå för de mesta av kostnaderna samt AJD skatten när ett hypotekslån registreras. Så det är goda nyheter för konsumenterna som nu har tillgång till finansiering med lägre egen insats. Det vill säga att fler har möjlighet att komma in på bostadsmarknaden eftersom man behöver mindre egna besparingar.

I tillägg till detta positiva ser vi även att nytänkandet inom bankvärlden har börjat vakna till! Det har traditionellt varit lite flexibilitet och litet utbud på bankernas hypoteksprodukter, speciellt till icke residenta låntagare, men nu ser vi ett uppsving på det.

StartGroup har i år lanserat ett pilotprojekt med ett spanskt kreditinstitut som inte bara är unikt i sin finansiella utformning utan även ger kunden en service från början till slut när det gäller att köpa och renovera en bostad. Det finns en stor kundgrupp som vill ha modernt men inte har råd att köpa nyproduktion. Och en annan grupp som kanske föredrar läget på ett äldre komplex men vill ha nytt och modernt inuti bostaden. Till dessa kunder erbjuder vi nu en helhetslösning där vi gör hela renoveringen enligt kundens önskemål och finansierar allt till samma procentsats, upp till 70% av totalkostnaden för icke residenta och upp till 90% till residenta. Detta rör sig alltså om ett hypotekslån som täcker både köpet och renoveringen till samma fördelaktiga ränta, vilket är ett helt nytt koncept. Tidigare har kunderna fått ta ut dyra privatlån för renoveringen.

Man kan välja något av de tjugotal objekt som vår arkitekt redan gjort prospekt på eller välja helt fritt bland hundratals bostäder som StartGroup har till salu. När vi hittat den aktuella bostaden gör vi tillsammans med vår arkitekt nya ritningar, datoranimerade bilder på hur det ska bli, och en budget som passar. När det är gjort kopplar vi in banken och skriver finansieringen samtidigt som köpet genomförs. Byggarbetena görs av Reformador, ett professionellt företag som är kvalitetscertifierade av banken och dessutom ger två års garanti på alla jobb. Kunden får även en personlig projektchef som övervakar hela processen och, tillsammans med StartGroup, rapporterar till kunden under hela byggnationen. Alla licenser och certifieringar görs givetvis helt enligt gällande regelverk,utan att kunden behöver oroa sig för det. Helt klart den optimala helhetslösningen som ger fler kunder möjlighet att ha råd att få sin bostad helt efter sin egen smak! Kontakta oss för mer information och se spännande exempel på vår hemsida! Förhoppningsvis kommer vi se fler nya bankprodukter under året, ryktena inom branschen viskar om att "gröna lån" står på tur. Det skulle innebära bättre villkor ju bättre Energicertifiering bostaden har, eller att man kan få lägre ränta om man renoverar bostaden så att den blir energisnålare. Vi får se om det blir verklighet, men spännande är det!


Om artikelförfattaren: Christofer Fogelberg är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Kommer från Göteborg, men har bott permanent på Costa del Sol sedan 1999. Mäklare sedan 2001 och sedan 2003 driver han fastighetsmäklarföretaget StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa. StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, personalen talar 7 språk och alla är externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info www.startgroup.com
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255