Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Räddningen av ASKARA

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Räddningen av ASKARA

2019-03-12

I slutet av mars förra året, blev ARCH kontaktad av chefen för veterinär departementet i Granada angående möjligheterna att hämta två beslagtagna hästar. Volontärerna som var med den dagen, glömmer det aldrig.


Skicka till en vän

Vid mötesplatsen möttes de av ovanligt många poliser och det visade sig att hästägaren, en våldsam drogmissbrukare, hade flyttat hästarna. Hästarna hittades till slut vid ett lanthus i ruiner, på marken full av avfall sprang 4 ston och en shetlandsponny oroligt runt.

Hästägaren dök upp och anföll voluntärerna, han försökte jaga iväg hästarna med poliserna hack i häl tills en polis helt enkelt rugby tacklade honom och tog kontroll.

Vilken soppa och ni kan förstå att det tog tid att övertyga hästarna att gå in i hästboxen och alla fem istället för två som var planen.

Väl tillbaka hos ARCH stod det klart att ett sto var i mycket dåligt skick. Alla hästarna var undernärda men denna hade skador i ansiktet och saknade en bit av sitt öra. Hennes nosryggsben låg öppen med ett hål rakt in och hon andades genom hålet. Som tur är har ARCH kontakt med en utomordentligt hästkirurg som var beredd att göra ett försök men han kunde inte lämna garantier på att det skulle bli bra. Och såklart kostar sådant pengar och massor av omsorg efteråt. Tack vare crowd funding och generositet bland många som hörde talas om detta sto, fick ARCH ihop pengar till ingreppet. Efter en 4-timmars operation reparerades hennes ansikte. Så fort såren läkte, kom hon hem till ARCH och hon fick namnet Askara. Och trots allt hon gått igenom, litade hon på människor igen. Hästar är otroligt förlåtande. Askara kommer aldrig att vinna någon skönhetstävling men hennes berättelse har ett gott slut. I november lämnade Askara ARCH tillsammans med en annan häst för ett nytt liv i Sverige.

ARCH står för "Centro Andalusi de rescate de Caballos" och drivs av volontärer. Deras arbete sker från en bas belägen mellan Alhaurin del Grande och Coín där ger de husrum och rehabilitering för övergivna, illa behandlade och skadade hästar, åsnor och mulor tills de mår bra igen och kan adopteras av lämplig person.

horserescuespain.org
 

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255