Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Edfors hoppas bli lik Federer på mer än ett område

Annons - Svenska magasinet
Edfors...

Edfors...

Edfors hoppas bli lik Federer på mer än ett område

2006-08-28

Han ser ut som tennisstjärnan Roger Federer enligt Colin Montgomerie. Nu hoppas Sveriges nye golfstjärna att bli lika framgångsrik och vinstrik som schweizaren.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Robert Karlsson som höll nerverna i styr och vann Europatourtävlingen i golf i tyska Gut Kaden utanför Hamburg i slutet på juli får ursäkta. Vi kan inte låta bli att imponeras över Johan Edfors framgångar som nykomling på Europatouren 2006.
Robert Karlsson är världens bästa Karlsson. Med segern i Tyskland kliver Robert Karlsson förbi Anders Forsbrand som ensam etta över den svensk som spelat hem flest Europatourtitlar.

Lika framgångsrik?
Årets stora svenska golföverraskning heter dock inte Karlsson, utan Edfors. De som besökte Open de Andalucia på San Roque i april kunde se den vitklädde Johan Edfors. När 30-åringen kom till Spanien hade han precis vunnit TCL Classic i Kina.
”Han ser ut som Federer”, säger Colin Montgomerie, och visst finns det en och annan likhet mellan de två till utseendet. Nu hoppas svensken att bli lika framgångsrik som Federer. Första året på Europatouren lovar gott.

”I skuggan”
Efter San Roque-tävlingen har det blivit ytterligare två segrar, British Masters och Scottish Open. Om uttrycket ”från skuggan till rampljuset” ska användas så bör det bli på Johan.
Johan Edfors blev proffs 1997. Ifjol kvalade han in till Europatouren och hittills har han vunnit tre gånger – som nykomling. Och som han har gjort det. Succén vid Scottish Open då han avancerade från 24:e plats till seger under sistarundan var imponerande.
När vi använder epitetet ”skuggan” om Johan tänker vi i första hand på att han stod utanför Europatouren i anonymiteten så sent som för ett år sedan. Men han har även fått stå i ”skuggan” av Fredrik Jacobson.

Starkare i psyket
Båda kommer från Kungsbacka. Där tränade de tillsammans från att de var småpojkar. Enligt Johans tränare Per Nellbeck har 30-åringen alltid slagit bättre än Fredrik men inte haft det rätta psyket.
Golf spelas lika mycket i huvudet som på banan. Johan har tills nyligen varit en medgångsspelare. Har allt känts bra, har Johan spelat bra. Men minsta motgång har det gått åt pipan.
För snart två år sedan började Johan Edfors med mental träning. Nu för han även träningsdagbok, träningsprogram och analyserar. Alla bitarna har börjat falla på plats, jag har utvecklat alla bitarna i mitt spel, säger Johan i en intervju i Expressen.

Till Valderrama
Med segern i Kina då Europatouren gästspelade i Asien fick Johan lite andrum. Han är garanterad två års spel på touren och pengarna har börjat strömma in på kontot.
Totalt under karriären har han spelat in 14,3 miljoner kronor, 11,2 av dem bara i år. En smakstart som nykomling på Europatouren. Johan Edfors kommer till Solkusten och Valderrama för att spela i Volvo Masters som börjar den 26 oktober.och Federer (till höger) lika som bär...

och Federer (till höger) lika som bär...


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255