Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Gynekolog på SolEyes klinik

Annons - Svenska magasinet
Helena och Jan i sin fruktträdgård

Helena och Jan i sin fruktträdgård

Gynekolog på SolEyes klinik

2018-12-10

Jag heter Jan Appelberg och jobbar som gynekolog i staden Kotka i Finland och nu sedan oktober även i Fuengirola på SolEyes klinik. Efter studenten vid Kotka Svenska Samskola år 1974, fortsatte studierna till biokemist vid Åbo Akademi.


Skicka till en vän

Min dröm hade alltid varit att bli läkare, som min far, så därför fortsatte jag att studera till läkare vid Linköpings universitet. I Linköping jobbade jag ett år som distriktsläkare. Då vi fick barn, jag och min  hustru Helena, beslöt vi att flyttade  tillbaka till vår hemstad Kotka där både mor- och farföräldrarna bodde. Gnistan att bli gynekolog fick jag av min farbror som var en respekterad gynekolog i Linköping. Jag specialiserade mig till gynekolog och obstetriker på kvinnokliniken vid Helsingfors universitet.

Som gynekolog har jag p g a min biokemist bakgrund, inriktat mig på hormoner och hormonbehandlingar samt speciellt på ofrivillig barnlöshet och klimakteriet. Som företagare och chef för min klinik i Kotka har vi varit den enda kliniken för barnlöshetsbehandlingar i Kymmenedalen. Dessutom har jag föreläst och undervisat en hel del om hormonbehandlingar och  klimakteriet.

Finland och Sverige är fina länder att leva och bo i men vinterns mörker tycker jag inte om. Därför beslöt jag och Helena, nu när barnen är vuxna och båda har utbildat sig till läkare, att vi flyttar till Spanien över vintrarna. Jag tycker om mitt arbete som läkare, att kunna hjälpa mina medmänniskor, och kände att jag ännu har en hel del att ge, så därför beslöt jag att jag vill fortsätta arbeta i Spanien.

På fritiden älskar jag trädgårdsskötsel, att få grönsaker, frukter och örter att växa och må bra, att vara vackra och ge oss god mat. I Spanien har jag en fin möjlighet till nya utmaningar inom detta område.
Jag ser fram emot att få hjälpa och vårda er på ert modersmål med att tillföra den nordiska synen på hälsovård samt kvinnans jämställdhet och sjävbestämmande rätt. Välkomna till SolEyes kliniken.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255