Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Sommaren är kort...

Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Sommaren är kort...

2018-09-13

OCH VIPS VAR SEMESTERN ÖVER och verkligheten knackar så på dörren igen. Det är säkert en kliché, men ju äldre man blir, desto snabbare springer tiden förbi. Den här sommaren har inte varit något undantag.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Vi som är fast boende här är dock lyckligt lottade om man ser till väder och värme. Det är ingenting man ens behöver oroa sig över eller ens tänka på. Här skiner solen fortsatt från sin blåa himmel, medan svensken i Svedala redan börjat ta fram höstkläderna och snart ser löven falla från träden.

Det har onekligen varit en händelserik sommar, icke minst i Sverige där värmerekordet har fått sociala media att brinna. Vänner och bekanta har ömsom prisat solen och värmen, medan andra har förfasat sig och nu växlat från att ha älskat värme till att ”Nu räcker det!”. Man kan inte undgå att le en smula över svenskens tafatthet och oförmåga att anpassa sig till ändrade förhållanden. Man tycker SÅ synd om sig själv och trots att skogsbränder härjar över flera delar av världen – människor avlider i lågorna medan andra måste evakueras från sina hem, om de ens har något att återvända till. Det är helt förfärligt, men varför får man känslan av att svensken alltid lider mest när förö - delsen är framme? Här har vi också bränder, men eftersom det är vardagsmat så finns det också en beredskap. När länder som inte är vana vid snö och snöoväder drabbas, då ler svensken där hemma och lyfter knappt på ögonbrynet. Omvända förhållanden onekligen och som åtminstone undertecknad registrerat den här sommaren.

Goda vänner från Skottland har letat hus här på Solkusten under ett antal år och fann i somras drömboendet. Trodde de, ja! Man kan inte annat än undra hur länge fastig - hetsmarknaden i det här landet ska få fungera så som den gör. Fastighetsmäklare som visar hus som i själva verket aldrig ens ska erbjudas till salu och där mängden illegala fastigheter i inlandet är mer vanliga än ovanliga. I de goda vännernas fall så visade sig drömhuset – efter påkostade inspektioner och det att advokat kopplats in i köpproces - sen – vara helt olagligt. Det var till och med illegalt byggt på skyddad mark där inga hus ens tillåts byggtillstånd. Något måste onekligen göras även om fastighetsbeståndet tycks gå åt som smör i solsken just nu och där lägenheter och mindre fastigheter är mest efterfrågade. Här säljs som aldrig förr! Men se upp och anlita erkänt seriösa mäklare.
 
Svenska Magasinet i SpanienAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255