Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Friidrottstjejerna räckte inte ända fram

Annons - Svenska magasinet
Susanna Kallur vann 100 meter häck och Emma Green kom femma på 200 meter (Foto: Johan Tingå)

Susanna Kallur vann 100 meter häck och Emma Green kom femma på 200 meter (Foto: Johan Tingå)

Friidrottstjejerna räckte inte ända fram

2006-06-29

De svenska tjejerna räckte inte riktigt till. Sejouren i Super League blev kortvarig och Sverige får ta steget ner i division 1 i friidrottens Europacup. Samtidigt gav Málagatävlingen många positiva besked.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Europas nio bästa länder på såväl herr som damsidan har tävlat i Málaga under två dagar. I herrtävlingen kom Finland sist medan Sveriges damer tog näst sista platsen, med Rumänien på jumboplatsen.
På herrsidan vann Frankrike medan ryskorna har Europas bästa bredd på damsidan. Spanien gjorde en fullt godkänd tävling och placerade sig sexa i båda klasserna.

Vassa toppar
Sverige åker alltså ur efter att ha gjort sin första säsong i Super League. Sverige har kanske inte bredden, men i stället har man ett par riktigt vassa toppar i Friidrottseuropa.
Jag tänker i första hand på Kajsa Bergqvist som vann höjdhoppstävlingen på 1,97 före spanjorskan Ruth Beitia som med lindad högervrist gjorde 1,95. Svenskan gjorde inget hopp på två meter men hon är på rätt väg.

Jätteskillnad
-Det är en jätteskillnad jämfört med tidigare, det känns bra, jag känner att jag är på rätt väg, sa Kajsa efter tävlingen.
Det var tidigare i år som Kajsa fick en stukning och som har gjort att foten inte riktigt har svarat på impulser. Kajsa talade före Málagatävlingen om uteblivna signaler från hjärna till fot, att det känts segt hela försommaren.
Málagatävlingen var ett steg i rätt riktning och i fortsättningen handlar det bara om tekniska detaljer och finslipning inför Göteborgs-EM.

Imponerande av Susanna
Susanna Kallur pallade för favorittrycket och vann 100 meter häck. Det var ett rejält formbesked och hon nära på tangerade årsbästa genom 12,69.
-Det var en härlig förberedelse inför EM. Det kändes lätt i dag, tappade kanske lite fokus på de sista häckarna, men jag är riktigt nöjd, sa Susanna Kallur efter loppet.
Den andra dagens tävlingar i Málaga bjöd på två fina svenska överraskningar. Emma Green kom femma på 200 meter på tiden 23,02, vilket är nytt personligt rekord och den tredje bästa tiden någonsin för svensk del. Bara Linda Haglund och Carolina Klüft har varit snabbare.
I damernas längdhoppsgrop överraskade Daniela Lincoln-Saavedra med en tredjeplats på 6,55 meter.

Stärkt självförtroende
Även om det blev respass ur Super League för svenskorna tog förbundskaptenen Thomas Engdahl resultatet med ro.
-Vi är ett litet land, de övriga länderna har alla över 40 miljoner invånare, vi har nio miljoner och vi är med här i Málaga och slåss.
-Vi är bara fyra poäng efter Storbritannien och nio poäng efter Spanien. Vi har haft lite stolpe in och ribba in, framför allt under första dagen. Vi har fått bra motstånd och samtliga aktiva har stärkt sitt självförtroende, säger Thomas Engdahl som efter tävlingen tar några semesterdagar i Mijas.Kajsa Bergqvist fokuserar på nästa hopp. Hon vann höjdhoppet på 1,97 (Foto: Johan Tingå)

Kajsa Bergqvist fokuserar på nästa hopp. Hon vann höjdhoppet på 1,97 (Foto: Johan Tingå)


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255