Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Jenny kåserar: En inre linbana mellan Göteborg och Monda

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Jenny kåserar: En inre linbana mellan Göteborg och Monda

2018-06-12

Under min uppväxt spendera jag och min familj alla somrar i en liten fiskeby på Mallorca. Mitt första ord var självklart ”helado” och jag var orädd och söt som socker, redan då bestämde jag mig för att i Spanien skall jag bo.


Skicka till en vän

Av Jenny Pettersson

Att kasta dart är något som jag var grymt bra på under mitt första år i Monda. Jag flyttade ner för att studera till inredningsarkitekt i den lilla byn Monda ovanför Marbella.

Varje dag efter skolan gick jag och min rumskompis och kastade pil. Efter några veckor blev jag bättre och bättre och till slut så hade vi turneringar med lokalbefolkningen på helgerna. Det var så kul att ta del av den lokala gemenskapen. Jag och min amerikanska vän Jennifer fick delta i de mer traditionella sederna i Mondas som soppdagen. Vi hade tshirts med vårt teams logga och blev inkapslade i dofter och skratt, jag kommer ihåg det som igår trots att det gått snart 10 år. Det var här min resa startade mellan Göteborg och Monda som pågick i 10 års tid. Efter att ha rest upp och ner som en jojo sedan examen 2013, både i arbete och privat, så är jag äntligen här för att stanna. I mina ögon finns det inget bättre än att dricka morgonkaffe i solen medans jag planerar min dag för att sedan ge mig ut på dagens jobb äventyr.

Eftersom jag arbetar som egen företagare, ser mina dagar väldigt olika ut och det kan uppstå en del komiska situationer. För ett tag sedan hade jag en installation av diverse möbler och ägaren till bostaden hade bett mig att fixa strömmen till lampan i taket där det är ca 4.5 m högt. Jag fick med mig en elektriker från byn som heter Calvichi, en man som kan det mesta. Trots sin stadiga kroppsbyggnad svingade han sig upp på en stege som lutades mot en av takbjälkarna och med en minimal marginal till nästa trappsteg. Jag stod med händerna framför ögonen, ungefär som när man ser på en skräckfilm och liksom tittar ändå. Jag kan meddela att lampan idag är tänd och ser fantastisk ut när den lyser. Calvichi är en karl som går att lita på :)

På helgerna tar vi det mest lugnt hemma. oftast blir det ett besök i byn för några glas med vänner eller liknande samt promenader med hundarna. Jag lovar dig att om du inte varit och promenerat i bergen här uppe så har du missat något. Att gå en rask promenad i vårsolen med vyer som är fantastiska för att avsluta eftermiddagen med några tapas och öl. Kan livet bli bättre? 
 

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255