Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Fråga mäklaren: En mikro-analys av bostadsmarknaden

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Fråga mäklaren: En mikro-analys av bostadsmarknaden

2018-04-11

På allmän begäran får ni denna månaden en mikro-analys av bostadsmarknaden runt en av kustens hetaste platser: La Cala de Mijas. La Cala är en pittoreskt by som ligger mellan Fuengirola och Marbella. Här finns många bra restauranger, alla stora mataffärer, en underbar strand i en bred vik och vi har en vacker ekologiskt strandpromenad. Kort och gott ett paradis.


Skicka till en vän

Av Christofer Fogelberg, Start Groupm svarar på läsarfrågor om att sälja eller köpa en bostad på Costa del Sol. e-post: [email protected] Tel 952 90 48 90

Vi har historiskt sett alltid haft många förfrågningar från kunder som vill köpa i byn. Men oftast blev de besvikna på vad som fanns att köpa inne i själva byn, då många bostäder där varken har terrass eller pool och är gamla. År 2015 lanserade vi nyproduktionen Jardinana la Cala Mijas, vars första fas ligger 800 meter från stranden. Nytänkande och moderna idéer blev en succé!

Efter det har flera nyproduktioner lanserats i området med radhus, lägenheter och lyxvillor. Flera stora internationella fonder och byggfö- retag har investerat stora belopp för att utveckla området. Hela kullen bakom La Cala kommer inom de närmaste åren bli ett modernt och vackert område. Därför är det inte konstigt att allt som lanserats sålt så bra. Detta har gjort La Cala till den hetaste punkten på Costa del Sol. Vi har dokumenterat att priserna stigit med upp till 35% i de urbanisastioner som StartGroup är exklusiv agent för.

Det senaste året har vi också haft en diversifiering av typen av köpare. Under 2015 och 2016 var kundtypen framförallt 50+ och ville ha något modernt, praktiskt och med gångavstånd till strand och butiker. Men under 2017 blev även kundgruppen 35+ allt starkare. Yngre kunder som i många fall har andra krav. Sport-faciliteter, mountain biking, golf och tennis är viktigt för denna grupp. Ofta har de små barn och vet att det oavsett är omöjligt att gå till stranden med alla hinkar, spadar, simringar m.m. som barnen ska ha med sig. Då spelar det ingen roll om det tar 5 eller 10 minuter i bil. Denna kundgrupp är också mer priskänslig eftersom de normalt inte har samma besparingar som 50+ gruppen och vill ha mer för mindre.

Ett intressant område som blir allt hetare är La Cala Golf Resort. Läget är fantastiskt; natursköna omgivningar med tre golfbanor och bara 10 minuter från stranden i La Cala by. Resorten etablerades för tre decennier sedan och är en av de största i Spanien. För några år sen slöt de ett avtal med en av Storbritanniens största byggfirmor; Taylor Whimpey. La Cala Resort och Taylor Whimpey har en tio årsplan för området med investeringar på 200 miljoner Euros för att göra det till Europas bästa golfanläggning. Hittills lanserat och sålt ut två komplex med moderna lägenheter och radhus. I februari lanserades deras nya projekt Grand View som blev väl emottaget. Flera andra kända byggare har också fina projekt här, t.ex. Grupo Lar och Exxacon. Det senaste projektet lanseras just nu av Exxacon och StartGroup; Fairways la Cala Golf. Moderna lägenheter med privat gym och spa med underbar utsikt. Alla nyproduktioner som säljs i La Cala Golf är av modern kvalitet och med mycket intressanta priser, i genomsnitt 30% billigare än i La Cala by. Värt att hålla ögonen på!


Om artikelförfattaren: Christofer Fogelberg är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Kommer från Göteborg, men har bott permanent på Costa del Sol sedan 1999. Mäklare sedan 2001 och sedan 2003 driver han fastighetsmäklarföretaget StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa. StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, personalen talar 7 språk och alla är externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info www.startgroup.com
 
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255