Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ett besök på nya sjukhuset

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Ett besök på nya sjukhuset

2018-02-12

När Maria José Cañete startade Helicopteros Sanitarios för 30 år sedan, var förutsättningarna på Costa del Sol annorlunda. Vägnätet var inte utbyggt, motorvägen fanns inte, inte heller Hospital Costa del Sol i Marbella och bilköer var vanligt förekommande. Det var där hennes idé föddes om snabba sjuktransporter.


Skicka till en vän

Idag har företaget runt 200 medarbetare i sitt team och Maria José´s vision om att skapa ett eget, komplett sjukhus med högsta standard har förverkligats. Sjukhuset är byggt för medlemmarna men är öppet för alla, nu även med akutmottagning öppen dygnet runt.

Medlemskap löper årsvis och ger primärbehandling i hemmet av läkare. Ni bara ringer larmcentralen så kommer ambulans och läkare 24/7 till er och nu med ett eget sjukhus kan en komplett sjukvård erbjudas.

Vi guidas runt i sjukhuset av överläkare Dra Rosa de Cozar. Detta sprillans nya sjukhus imponerar verkligen med all sin toppmoderna utrustningen. Vi börjar på källarplan där all röntgen finns, ultramodern datortomografi, mammografi etc. I gatuplan hittar vi akutmottagning, receptionen, husläkare, larmcentral och väntrum med cafeteria.

En trappa upp hittar vi 10 st individuella rum för de som behöver stanna kvar på sjukhuset för observation. Rummen är praktiskt och smakfullt inredda och ger mer än känsla av ett förstklassigt hotell som dessutom serverar mycket bra mat. Allt detta för att patienten skall må så bra som möjligt och återhämta sig på bästa möjliga sätt.

Även laboratoriet ligger på denna våning med administration och specialist mottagning på andra våning för tandläkare, ögonläkare och estetisk medicin inkl. laser behandlingar. Överhuvudtaget märks att personalen är ett sammansvetsat team som verkligen bryr sig om vilket ger en enorm trygghetskänsla.

Förutom sjukhuset som ligger lämpligt placerat mitt på kusten intill Puerto Banus, finns också läkarstationer i Fuengirola, Los Boliches och i Manilva.

Dessa har öppet måndag - torsdag 8 - 19, fredag 8 - 17. Husläkare finns på plats med tidsbeställning 9 - 14.30. Det går även här att boka tid med specialister. Helicopteros Sanitarios gör hembesök alla dagar dygnet runt i området La Alcaidesa/Sotogrande till Torremolinos. helicopterossanitarios.com 

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255