Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Nu för tiden går det allt fortare

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Nu för tiden går det allt fortare

2017-12-11

ALLT KOMMER SÅ FORT TILLBAKA, återkommande högtider avlöser varandra. Nu är det helt plötsligt jul. Igen! En känsla som kopplas till ju äldre man blir, har jag hört. Om det fortsätter i den här takten kan man snart slå ihop dem allesammans.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Förra julen firades tillsammans med vår då 86-åriga granne Helen, vars traditioner var djupt rotade. Hennes skotska rötter och jultraditioner skulle se ut på ett visst sätt och därmed basta. Maten var en av huvudgästerna vid jul – förberedd i minsta detalj och en mycket viktig ingrediens i firandet. Kalkonen var den som stod i centrum och den skulle späckas och grillas i ugnen enligt konstens alla regler. Helens ”kalkonfanatism” kunde lätt få sambon i spinn som ofta stönade; Hur svårt kan det vara att få ordning på en kalkon i ugn? Nu finns inte Helen mer och det blir en tom jul utan henne, men vi minns hennes starka personlighet med värme. Jul och minnen hör ihop.Vår femte jul i Spanien blir precis så som vi vill ha den. Lugn, fridfull och utan stress och press. Inget hysteriskt jagande efter presenter heller för den delen, den tiden är sedan länge förbi och lagd på hyllan. Vi har ju det vi behöver, även om mina fötter skulle må fint av ett par nya innetofflor för de kalla golvens skull. Det dock får bli i mellandagarna när jag kommer i närheten av en skoaffär. Mañana, det är lugnt!

Lugnet infinner sig också med en och annan filmstund. Filmsajterna ShowBox, Dreamfilm, Gostream och 123Movies har ett enormt utbud av aktuella filmer och TVserier för den som vill slappa i tv-soffan under helgerna. Jag är en av dem. Och gratis är de också. Allt du behöver är egentligen en smart tv, en kopp kaffe och ett par praliner så kan biofilmen börja.

I det här huset firar vi dock ingen svensk jul, den lär återigen gå i australiensiska tecken, då det är sambons hemland och köket är inte heller det min domän. Vi är nog rätt dåliga på traditioner även om jag ser fram emot en osvensk jul där det kommer att serveras vitlöksspäckad lamm med brysselkål, potatis och mintgelé. I all enkelhet.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255