Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Fråga mäklaren: Varför välja Costa del Sol?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Fråga mäklaren: Varför välja Costa del Sol?

2017-11-08

Under mina år som mäklare i Calahonda har jag ofta fått frågan; Varför ska jag köpa just här? Varför Spanien? Varför Costa del Sol?


Skicka till en vän

Av Christofer Fogelberg, Start Groupm svarar på läsarfrågor om att sälja eller köpa en bostad på Costa del Sol. e-post: [email protected] Tel 952 90 48 90

Under åren har det varit ”modernt” att köpa utlandsbostad i många olika länder men det verkar som Spanien hela tiden återkommer som favorit. Under flera år var Thailand en stor favorit bland just svenskarna, medan engelsmännen runt 2008 började köpa lägenheter i Marocko, Turkiet och Bulgarien. 2008 var priserna på Costa del Sol höga, nyproduktionen låg och det gjorde att kunder med en mindre budget var tvungna att söka sig till andra länder, fast första valet många gånger varit Spanien. De senaste fem åren har dock Spanien varit i topp igen och jag tror att anledningarna är många.

Framför allt är Spanien ett väldigt tryggt land, ligger geografiskt rätt i Europa, och på Costa del Sol har vi en mycket bra infrastruktur. Att man som EU-medborgare kan dra fördel av en bra sjukvård är så klart en viktig faktor som många frågar om. Geografiskt når man Costa del Sol enkelt, billigt och snabbt med utmärkta flygförbindelser. Annat var det när min familj köpte boende här 1989, då fick vi oftast flyga GöteborgKöpenhamn-Malaga, och ibland med extra stopp i Madrid! Att nu hoppa på ett billigt direktflyg är en helt annan värld.Den underbara andalusiska kulturen gör så klart sitt, och framför allt det fantastiska vädret! I skrivande stund i slutet på oktober har vi strålande sol, blå himmel och sommarvärme.

Det verkar inte finnas många saker som oroar folk så mycket att de avstår från sin dröm i Spanien. Som mäklare sålde jag min första lägenhet den 11 september 2001 och då trodde världsanalytikerna att undergången var nära... Sedan följde oroligheter i världen; invasion av Afghanistan, Irak-krig (som Spanien deltog i), pandemier som svininfluensa, fågelinfluensa, Sars, mer krig, flyktingkriser etc., etc. Inget av allt detta gjorde att våra kunder från norra Europa avstod från sin dröm i solen. En del av dessa händelser gjorde nog bara längtan starkare.

Det enda som tillfälligt slog hål på drömmen var när priserna blev för höga och bankerna slutade låna ut i samband med den globala finanskrisen efter Lehman Brothers fall.

Bankkriser och fallande bostadspriser är nu ett minne blott och Spanien har som land visat prov på att vara ett tryggt resmål även under hela denna tid.

Andra delar av Spanien har nu problem med vattentillgången, medan vi på Costa del Sol fortfarande har god kapacitet att ta hand om lokalbefolkning, turister och en massa golfbanor!

Man kommer snabbt fram på Costa del Sol tack vare de fina vägarna. Naturen finns nära och utflyktsmål som Sierra de las Nieves, Caminito del Rey, Granada, Sevilla, Cordoba och Alcazaba i Malaga är helt fantastiska! I Sierra Nevada har vi en underbar skidort som man når på kort tid i bil.

Till slut kommer de flesta till slutsatsen: Varför inte välja Costa del Sol för mitt utlandsboende?

Välkomna!

------------------------------------------------------------------------
Om artikelförfattaren: Christofer Fogelberg är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Kommer från Göteborg, men har bott permanent på Costa del Sol sedan 1999. Mäklare sedan 2001 och sedan 2003 driver han fastighetsmäklarföretaget StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa. StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, personalen talar 7 språk och alla är externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info www.startgroup.com


 

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255