Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Monteromero i La Cala de Mijas

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Monteromero i La Cala de Mijas

2017-11-08

Idag är det enkelt att se att den fleråriga byggkrisen är över. Byggkranarna har återvänt! I La Cala de Mijas byggs ett helt nytt bostadsområde vid Aldi och vårdcentralen. Ett av projekten där besökte jag tillsammans med Petri Käpynen.


Skicka till en vän

Text och foto: Anja Erixon

Men för att ta det från början, Petri har 30 års erfarenhet av spansk byggnation, han är civilingenjör och har även studerat arkitektur. För 7 år sedan började ägaren av Kiomisu Partners S.L. att fundera på ett projekt. En boendeform som enklast kan beskrivas med ett engelskt utryck "Easy Living", som kombinerar de bästa egenskaperna av villa- och lägenhetsboende.

De hade några specifika krav på marken som detta skulle realiseras på. Det skulle vara nära till flygplats, ha en fantastisk utsikt mot havet och det skulle vara nära till all tänkbar service. De tittade på ca 70 tomter, alla kontrollerades beträffande tillstånd att bygga, närhet till befintliga vatten-, el- och avloppssystem, men de flesta kunde ganska snabbt räknas bort. Till slut fanns tre alternativ, där de gjorde en djupare analys. Nu har de en markbit som tickade positivt i alla boxar. Marken är på ca 11.000 kvm och för detta projekt utnyttjas 7.750 kvm.

Här ska det byggas 5 st moderna passivhus, nästan nollenergihus. Passivhus är en byggnad med minimala värmeförluster, vilket innebär att det inte blir kallras vid fönster eller kalla ytterväggar. Det är också vindtätt så att inte drag uppstår. Därför upplevs passivhus som mycket behagliga, med god komfort för de boende. Ett passivhus minimerar behovet av köpt energi och maximerar intag av gratisenergi. Det betyder att miljöbelastningen minskar i takt med energibesparingen.

Alla hus blir konstruerade eller ritade tillsammans med köparen, alltså de blir fullt ut personaliserade. Det kan gälla allt från antal sovrum, storlek på vardagsrum till det mer självklara som material på golv och färger. Grundkonceptet är klart och alla förberedelser är klara. Alla villorna kommer att få en fantasisk utsikt och dessutom blir de handikappvänliga med plats för hiss, som kan installeras när så önskas. Hela området blir handikappanpassat.

Dessa 5 villor kommer att ha tillgång till en hel del gemensamma utrymmen, som en vacker trädgård, stor pool, klubbhus, gym och bastu. Detta handlar om högkvalitativa skräddarsydda villor, där mycket sker genom samfälligheten. Det gäller bl a skötsel och underhåll av alla byggnader, trädgårdar och pooler, inte bara de gemensamma.

Den första villan är såld och beräknas vara klar till slutet av året. Ta gärna kontakt med Petri och få reda på mer om ett enkelt, säkert, energisnålt, socialt högkvalitetsboende. Se kontaktinfo i deras annons! 
Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255