Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skydda dina ögon när du sportar

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Skydda dina ögon när du sportar

2017-11-08

Enligt Moorfields ögonsjukhus i England är sport och fritidsaktiviteter den största orsaken för olycksfall på ögon hos barn. Det är mer förekommande för äldre barn och pojkar men kan nästan alltid undvikas genom användning av korrekt utprovade skyddsglasögon.


Skicka till en vän

Högrisksporter och aktiviteter inkluderar allt som har med små snabba projektiler att göra, luftgevär eller paintball, basket, softboll, hockey, squash, paddel, boxing, kampsporter och golf. Cykling anses också vara högrisk aktivitet p g a risken för damm, flugor och flis från vägbeläggning landar i ögonen.

Detta är ett allvarligt ämne som sportförbund, ögonspecialister och intresseorganisationer diskuterar världen runt. I USA uppmanar National Eye Institute föräldrar och managers att uppmuntra användandet av skyddsglasögon inom sport, eftersom ögonskador är den ledande orsaken till blindhet bland barn i USA och de flesta skador bland skolbarn är sportrelaterade. 90 % av sportrelaterade skador kan undvikas genom användning av skyddsglasögon. Vanliga glasögon, kontaktlinser och solglasögon skyddar inte mot skador på ögonen. Skyddsglasögon bör användas ovanpå dessa.

Skyddsglasögon är gjorda av superstark polykarbonat som är 10 ggr starkare än andra plastprodukter och reducerar inte synförmågan. Alla barn som utövar sport borde använda skyddsglasögon. Specsavers rekommenderar att barn och vuxna som utövar någon högrisk aktivitet bör använda skyddsglasögon. De varnar glasögonbärare att vara försiktiga eftersom glass kan krossas och orsaka allvarliga skador.

Sportglasögon bör följa konturerna av ditt ansikte omlott, vara av robust design och ha polykarbonat lins. Vid utomhussport bör en färgad lins med UV skydd användas.

För frågor och råd ang olika typer av bågar och glas att använda vid utövande av sport, är det bäst att rådgöra med din lokala optiker. De har olika lösningar beroende på ditt behov för att skydda dina ögon. Besök www.specsavers.es där du hittar din närmaste butik.


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255