Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Hej Läsare! Allt svårare att hitta hyresbostad på kusten

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare! Allt svårare att hitta hyresbostad på kusten

2017-10-10

Flera fastighetsmäklare har gjort det känt att det råder brist på objekt på kusten – en trend som förstås är både positiv och negativ.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

En av höstens nyheter som tidningens utsände Ola Josefsson rapporterar om på webben är bristen på lägenheter i Fuengirola, Benalmádena samt Torremolinos. Om du har objekt för uthyrning, hör gärna av dig till mäklare i ditt närområde. Tips på mäklare hittar du på våra sidor Bostadsmarknaden längre fram i tidningen.

FLER OCH FLER SVENSKAR vittnar om att det inför hösten är svårt att hitta en hyresbostad i Fuengirola. Fuengirolas borgmästare Ana Mula säger i en intervju i dagstidningen Diario SUR att det har börjat bli problem med hyrespriserna. Precis som på andra platser utmed kusten har kravet på att registrera hyresbostäder som turistlägenheter orsakat prisökningar som nu hyresgästen får betala.

Ana Mula säger till tidningen att det i Fuengirola redan är mycket svårt att hitta en bostad att hyra då många är registrerade som turistlägenheter. När husen byggdes var det inte tänkt från början att bostäder skulle lanseras och öronmärkas som turistlägenheter. Det har det blivit problem i flera kustkommuner för ensamstående personer som kanske inte har en så hög lön att hitta ett boende, säger Ana Mula.

Även svenskar som Svenska Magasinet har talat med uppger att det blivit svårare och dyrare att hitta en hyresbostad under vinterhalvåret.
– Överallt vi kommer i Fuengirola säger folk samma sak; det är svårt att hitta en bostad att hyra, säger ett svenskt par till Svenska Magasinet.

Fuengirola och andra kustkommuner som Benalmádena och Torremolinos som ligger utmed pendeltågslinjen C 1 är populära för övervintrande nordbor. Det har blivit svårare att hitta lediga bostäder som ligger på promenadavstånd från pendeltåg och annan offentlig trafik. Efterfrågan har även gjort att hyran har stigit.


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255