Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Carmen arbetar för Rosén Larsen Advokater AB

Svenska Magasinet i Spanien

Carmen arbetar för Rosén Larsen Advokater AB

2017-10-10

1987 kom Juan Jonas Nordh till Fuengirola och Los Boliches, den lilla fiskebyn där alla kände varandra och som snabbt växte till en liten stad i staden. Juan var utbildad till ingenjör på Chalmers och hade läst telekommunikation i Holland och påbörjade utvecklingen av satellit-TV i Sverige.


Skicka till en vän

Solen lockade och han såg en framtid i Spanien där han startade upp Tecnosat SL som kunde erbjuda svensk kortvågsradio och ett begränsat utbud av engelska kanaler via satellit.

I början var det kortvågsradio från Hörby och Gibraltar TV som gick att erbjuda svenskarna. I början av 90-talet kom Sveriges radio P1 och P3 via satellit och Nordic channel. Flera kommuner ville ha en egen tv– eller radiostation och Mijas såg behovet att kunna sända en timme på olika språk med lokal information. En av de som började sända i Mijas radio 1994, var Kustradion och Christer Melkerson. Idén föddes att bygga en svensk radiostation och så blev det. Under många år var Juan Nord Kustradions tekniska support.

Juan gifte sig med Carmen som är advokat och arbetade vid Fuengirolas kommun. De har två barn som har gått på spansk skola men även fått svenskundervisning vid svenska skolan i Fuengirola.

2013 råkade Juan ut för en allvarlig olycka. Hans liv räddades men han fick allvarliga men och var tvungen att lämna företaget. 2016 beslöt sig hela familjen att flytta till Sverige.
Nu arbetar Carmen för Rosén Larsen Advokater i Malmö. Hon är EU-advokat i Svenska advokatsamfundet men även abogado i Spanien och har behållit sina kontakter i Fuengirola.


Rosén Larsen Advokater AB är en advokatbyrå som grundades år 2012 av advokaterna Anette Rosén och Johanna Larsen, tidigare verksamma på andra advokatbyråer men även i näringslivet i övrigt. Byråns kontor finns i Malmö och i Fuengirola. Våra medarbetare är tillgängliga i hela Sverige och i Spanien.

Byråns klienter är företrädesvis företag och organisationer inom fastighetsbranschen men även i andra branscher då det uppstår juridiska frågor som har svensk-spansk anknytning. Det kan gälla investeringar, företagsetableringar eller andra affärsrelationer.

Rosén Larsen Advokater företräder även privatpersoner med förmögenhetsrättsliga och fastighetsrättsliga frågor.  Byrån lämnar även biträde i familjerättsliga frågor såsom testamenten och äktenskapsskillnad såväl i Sverige som i Spanien. Advokaterna Anette och Johanna har alltid haft Spanien i sina hjärtan och de är glada över att kunna erbjuda den starkt växande kretsen av svenskar i Spanien och även spanjorer i Sverige, juridisk hjälp. Det är en fördel för alla som går i köptankar vad gäller ett hus i Spanien, de slipper resor till Spanien bara för att träffa en spansk advokat. Även svenska företag som funderar över en etablering i Spanien eller företag som behöver hantera befintliga affärsrelationer med spanska företag, gynnas av den här möjligheten.

I och med att Carmen anslöt sig till byrån kan de nu erbjuda en spansk advokat i Sverige som talar både svenska och spanska! rosenlarsen.se
 


 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255