Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Vi köpte bostad i Spanien

Andrea Rosso & Olle Hernborg med döttrarna Maya & Sofia

Andrea Rosso & Olle Hernborg med döttrarna Maya & Sofia

Vi köpte bostad i Spanien

2017-10-10

Vi har under många år rest till Spanien flera gånger per år och kom till slutsatsen att vi ville äga ett boende i Spanien.


Skicka till en vän

Helt enkelt för att ha flexibiliteten att kunna åka ner lite oftare och när vi vill.

Efter en del diskussioner så landade vi i att klimatet är viktigt – om vi åker ner på senhöst/vinter/tidig vår så vill vi ha ett behagligt klimat och det spelade in i valet av område i Spanien. Marbella och Estepona är båda trevliga städer att strosa runt i/besöka med närhet till många intressanta platser. Vi letade efter ett boende nära stranden med stor terrass gärna med pool i området och relativt nära livsmedelsaffärer. 

Innan vi startade letandet på allvar läste vi på om hur bostadsköp i Spanien går till. Det skiljer sig en del från hur det går till i Sverige och därför kändes det tryggare att anlita en svensk mäklare för köpet. Valet föll på Fastighetsbyrån och våra tidigare positiva erfarenheter av byrån hemifrån spelade in en del i det valet. Vi hade en HEL DEL frågor såklart, vilka de hanterade på ett bra sätt – det kändes helt enkelt väldigt tryggt under hela processen.

Vi förstod ju att det föreligger andra regler kring fastighetsägande och ansvarsfrågor i Spanien och att juristernas roll i affären var viktig. Vi kände att vi fick svar på alla våra frågor av Fastighetsbyrån och fick stöd både innan, under och även nu efter köpet. Vi kändes oss trygga.

Vårt bästa råd till andra som ska köpa är att vara noggranna med de kriterier ni har för köpet, lista för-/nackdelar med de boenden ni besöker, MEN var beredda på att kompromissa. En annan sak är att kolla upp hur utvecklingsplanerna ser ut för det område där ni väljer att leta bostad – kommer det att byggas mycket framöver? Finns det planer på nya vägar? Bättre kommunikationer?

När vi kommer ner till vår bostad besöker vi gärna både Marbella och Estepona, framförallt Estepona som vi tycker är en jättemysig stad med många restauranger, smågator och en stor, fin sandstrand.
 


 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255