Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Inget att göra i solen?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Inget att göra i solen?

2017-03-13

UNDER EN FLYGTRIPP TILL STOCKHOLM för inte så länge sedan fick jag chansen att överhöra en konversation mellan tre olika passagerare som satt i stolsraden bakom mig.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Det visade sig relativt snart att de inte bara hade samma dialekt, utan också kom från samma stad och hade en hel del bekanta gemensamt. Det gifta, pensionerade paret beskrev att de hade vistats ett par veckor i svenskbygderna Nerja medan deras stolsgranne varit på konferens i Sevilla.

Nu ska man ju inte tjuvlyssna, jag vet, men eftersom de tre hade så mycket att prata om och verkligen hade en trevlig tripp tillsammans, var det svårt att undgå både skratt och intensiv konversation under dryga fyra timmar.

På frågan varför det pensionerade paret valt att besöka och stanna i just Nerja var svaret enhälligt och inte oväntat; klimatet förstås! Men, det finns absolut inget att se på Solkusten eller i närheten, hävdade de vidare – möjligen Nerjagrottorna i sådana fall.

VA!?, tänkte jag och stod nästan givakt i stolen framför, men hejdade mig förstås från att avslöja mitt oartiga tjuvlyssnande. Här finns ju hur mycket som helst att upptäcka och uppleva, och plötsligt kände jag mig skyldig som redaktör till den här tidningen. Vad har vi missat att informera om under min period som dess chefsredaktör?

Det är naturligtvis svårt att få en totalbild över alla artiklar på ämnet som presentaras i våra olika nummer av tidningen, men du kan förstås hitta alla dessa tips samlade på vår hemsida svenskamagasinet.nu – både vad gäller evenemang och utflykter om du nu skulle vara på jakt efter äventyr eller underhållning. Personligen gillar jag även att surfa in på visitcostadelsol.com där du hittar massor med saker att göra.

Fantastiska Teatro Cervantes i Malaga bjuder på den ena högklassiga föreställningen efter den andra med såväl inhemska som utländska gästartister och uppsättningar. Och glöm för all del inte heller alla museum som finns på Solkusten, även här finns oändligt mycket att se och njuta av. I solen har man aldrig tråkigt.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255