Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Goda dricksvatten med Ecofilters

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Goda dricksvatten med Ecofilters

2017-02-08

I december öppnade Ecofilters Costa Del Sol sin butik på Centro Idea, Mijas-vägen.


Skicka till en vän

Detta är ett led i utvecklingen av Ecofilters som nu har representanter i Alicante, på Costa del Sol samt Mallorca. Ecofilters är ensamma representanter i Spanien för Geysers filters St.Petersburg som funnits sedan 1986. Dessa filter utvecklades efter Tjernobyl olyckan för att säkerställa rent dricks vatten i området och har sedan dess utvecklats till vad dom är idag. Tekniken som filterna bygger på är microspiral filters som tar bort ball virus och bakterie i vattnet och även tungmetaller, pesticider, medicin och mikroorganismer. Filterna avhärdar dessutom vattnet genom en unik process som kallas Quasi softening eller partiell avsaltning. Quasi softat vatten innehåller inte någon hårdhet, kalcium och magnesiumbikarbonater är helt bort tagna.

Hårt vatten innehåller stora kalcium kristaller (calcite) men efter filtrering med microspiralfilter har dessa avlägsnats och kvar lämnas en för kroppen mer hanterbar form, “arginitekristaller”. En av finesserna med argonitkristallen är att den inte fastnar på värme element i varmvattenberedare eller andra köksmaskiner med värme element och är därför det bästa skyddet för era vitvaror. Vattnet ger heller inte några kalkavlagringar i duschen. Och skyddar naturligtvis även ditt hår och din hud.

Jimmy och Marie Wendt heter entreprenörerna för Ecofilters på Costa del Sol. Jimmy har 40+ år i sjöfartsbranschen som maskinchef och rederi inspektör internationellt. Marie har arbetat med textilier på IKEA och därefter haft presentbutik i Trelleborg. I butiken förklarar de gärna allt om sina olika filter, vare sig du vill ha ett större filter för allt inkommande vatten eller individuella filter för dusch eller disk och tvättmaskin. Och du kan även smaka på deras goda dricksvatten.

Butiken är öppen på förmiddagar 10.30 - 14. Slå gärna en signal innan för det kan hända att de är ute på installation. Tel 605 432 004. Ecofilter servar hela kusten från Estepona till Nerja. 


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255