Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hans G kåserar: "Det är så osannolikt att det är försumbart"

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hans G kåserar: "Det är så osannolikt att det är försumbart"

2016-12-12

Vilket år det har varit som snart skall vika sig för ett nytt. Att något som är osannolikt trots allt blir sant är ju inte helt osannolikt, det händer ju då och då med en femtio, sextio års mellanrum. Men att två saker som är osannolika blir sanna, och det inom loppet av ett halvår, det är minst sagt osannolikt.


Skicka till en vän

Av HansG
e-post: [email protected]


Eller för att citera Tage Danielsson “det är så osannolikt att det är försumbart”. Det är så att man inte tror att det är sant. Men nu har det hänt, det som inte kan hända egentligen.

Först ut var Storbritannien och “Brexit”. Att den folkomröstningen skulle bli något annat än ja till att stanna kvar i EU var helt osannolikt. Det fans inte på kartan. Jo visst, tjo flöjt och tack för kaffet. Det visade sig att femtiotvå procent ville stiga av. Visserligen ville skottarna, walesarna och nord-irländarna och nästan alla mellan 18 och 35 år vara kvar men det hjälpte inte. Ett gäng sura gubbar och kärringar ville inte ha in fler polska rörpulare till sin fina lilla ö.

Ta till exempel Sunderland. Den staden lever på att japanska Nissan har sin stora bilfabrik för EUROPA där. Så vad händer? Jo, sextioen procent bestämmer sig för att såga av den gren dom sitter på. Så inte nog med att blir svårt med rör-puleriet i fortsättningen det blir nog lite si och så med biljobben också. Men det spelar ingen roll för Storbritannien har bestämt sig för att dom skall återskapa sitt gamla imperium. Något som dom för övrigt aldrig släppt tanken på. Men vem behöver EU när dom kan få halva världen. Och lite till.

Eller som David Davies, en ledande “Brex-itare” sa: “Ta Indien till exempel. Dom bara väntar på att få göra affärer med oss. Vi har gamla fina traditioner och relationer med Indien.” Man häpnar inför en sådan brilliant situationsanalys. Eller Boris Jonsson, som av någon outgrundlig anledning blivit utsedd till utrikesminister, “Brexit kommer att bli en succe av titaniska proportioner!” Vad menar karln? Har han missat att Titanic gick på ett isberg och sjönk? Eller är det det han menar?

Men det som hänt i Storbritannien är ju bara en storm i ett vattenglas mot det som hände i USA. Där blev det osannolika först sannolikt och sedan sant. Amerikanska folket har fått en ny Donald att älska eller hata. Jag tanker givetvis på Ronald McDonald som fram till nu har suttit i orubbat bo som världens mest kände Donald. Men nu har han fått konkurrens. In från vänster slängde sig Trumpen och lade beslag på förstaplatsen.

Vad han kommer att ta sig till som president må vara var mans gissning men jag har en känsla av att han inte kommer att vara så mycket nyttigare för hälsan än den andre Donalden. Det skall förresten bli intressant att se om Donald-frissen blir en innegrej. Ungefär som Kennedy-looken. Man vet aldrig, dom är lite oberäkneliga, gänget på andra sidan “pölen”.

Eftersom det lackar mot jul hade jag som avslutning tänkt dela ut lite julklappar. De fyras “Brexit-gäng” får var sin liten eka så att dom kan ta sig iland när dom går på isberget. Försöker dom ta sig till Europa får dom inte glömma att dom måste ha inresetillstånd. Men visst är dom välkomna. Man skall inte vara långsint sa alltid min gamla mor. Donald får en världskarta så att han kan få klart för sig att hans farsa inte kom från Karlstad som han påstått. Han kom från Karlstadt, Donald, och det ligger i Tyskland. Äras den som äras bör. Mariano “ahoj med r framför” får ingen julklapp i år heller. Han har varit alldelesför grinig.

För övrigt vill jag bara önska en fröjdefull sabbat och ett riktigt gott nytt år.
Saludos amigas/os


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255