Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ny idrottsförening startad

Svenska Magasinet i Spanien

Ny idrottsförening startad

2016-10-10

Fuengirola har fått en ny fotbollsklubb med en internationell vinkling, den vänder sig främst till fotbollsintresserade med utländsk härkomst. Klubben heter Fuengirola United C.D och består i dagsläget främst av skandinaver och engelsmän, grundaren och den stora eldsjälen Fredrik Pettersson är svensk. Men eftersom det är flera nationaliteter så är arbetsspråket i klubben engelska.


Skicka till en vän

Av Jonny Erixon
e-post: info@erixonconsulting.com

Alla oavsett nationalitet är givetvis välkomna som medlemmar i klubben, men skall man vara med på plan är det krav på att man behärskar engelska.

Fuengirola United C.D har blivit officiellt registrerade och ingår i seriesystemet, visserligen ännu på en låg nivå men siktet är redan inställt på Champions League. Nu i starten är det enbart ett seniorlag (herrar) som är sjösatt, men i framtiden är det tänkt att det skall kunna utökas med både damer, barn och ungdomar. Som namnet antyder (C.D = Club Deportivo) så finns det också tankar på att föreningen i förlängningen skall kunna ha fler idrotter än fotboll på sitt program.

Klubben består i dagsläget av ett tjugotal personer och söker nu fler intresserade, både spelare, funktionärer och stödmedlemmar. De har redan lyckats få två sponsorer, den kända ”svenskbutiken” Casa Nordica och en sportbar. Det behövs givetvis fler sponsorer, det kostar att driva en idrottsförening, matchdräkter (hemma och bortaställ samt träningskläder), resor, planhyror mm.

De har redan spelat sin första match, en träningsmatch  mot Candor Club de Fútbol som är en stor väletablerad  Mijasklubb. Den gick av stapeln den 24/9 och slutade med en efter omständigheterna hedrande förlust med 0-3. Det andra laget etablerades trots allt redan 1986 och tränar tre gånger i veckan. Alla 3 målen släpptes in under de första 25 minuterna men efter en taktikomläggning i pausen så lyckades
Fuengirola United hålla tätt under andra halvlek.

Nu har det däremot gått lite grus i maskineriet, de har trots ihärdigt letande inte lyckats hitta en hemmaplan. Det innebär att de kan inte vara med i denna säsongens seriespel utan får nöja sig med att tillsvidare spela på korpnivå med sjumannalag.

Det där med fotbollsplaner är inte helt enkelt, i Fuengirola är det kört – staden har 3 planer och ca 1.500 spelare. Utan den enda möjligheten finns eventuellt i någon av de kringliggande kommunerna. I dagsläget tränar klubben på en plan i Benalmádena på fredagar mellan 20:00 och 21:00, efter fredagsträningarna är det barhäng på All Sports Bar i Los Boliches.


 
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

Lite bakgrundsinformation om Fredrik Pettersson
Fredrik har spelat fotboll sedan 9-årsåldern, då på skolans grusplan i Malmö. Redan vid så unga år gick han med i BK Olympic där han spelade målvakt i någon säsong för att senare bli libero. I 13-årsåldern gick han över till fotbollsklubben i Skurup där han spelade yttermittfältare / anfallare. Vid pass 16/17 år gick han vidare till Skivarps GIF där spelade han i samma position fram till 22/23-årsåldern (div 5). Han har också en bakgrund som tränare för pojkar P12 i FC Rosengård.

31 oktober 2015 bar det iväg till Fuengirola i Spanien och där bor och arbetar han sedan dess. Men han brinner för fotbollen och tycker att idrott i allmänhet men fotboll i synnerhet är ett bra sätt att integrera sig i samhället. Därför vill han nu också hjälpa andra att så snabbt och lätt som möjligt komma in i det spanska samhället och samtidigt få användning för sina fotbollskunskaper.

Intresserad?
Den som är intresserad av Fuengirola United C.D kan gå in på klubbens Facebooksida eller skicka ett mejl till fuengirolaunitedcd@hotmail.com. Det går givetvis också bra att dyka upp på  All Sports Bar efter fredagsträningen, den ligger på Paseo Marítimo 79.
 
Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255