Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Dyr vattenläcka!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Dyr vattenläcka!

2016-09-08

SENSOMMARENS HETA TIPS HANDLAR OM VATTEN. Vårt äventyr som husägare i Spanien fortsätter och det är inte alltid lätt att förstå hur saker och ting fungerar och hur de organiseras i det här landet.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Under de heta sommarmånaderna knackade vår granne, boende på andra sidan vägen, på dörren. Det är han som har hand om vattenmätarna för de fjorton hus i området som har gemensam vattenförsörjning. Han påpekade att det uppstått ett läckage på ett av vattenrören cirka 150 meter utanför tomten och som leder till vårt hus. Läckaget hade då pågått i ungefär fyra veckor, enligt honom. Ett litet hål på ett vattenrör hade gjort att vatten sipprat ut på åkern intill vårt hus. Det lilla hålet lagades samma dag som vi blev medvetna om problemet.

Normalt sett brukar vi få vattenräkningar varje månad, ibland varannan – och det är sällan att de överstiger 30 Euro. I början av året målades dessutom poolen om och fylldes på med nytt vatten. Kostnaden vid det tillfället var då 65 Euro med poolpåfyllningen inräknad.

Bara för ett par dagar sedan, i samband med att jag nu skriver detta, knackade återigen vår granne på dörren för att leverera månadens räkning. Döm om vår förvåning då den helt plötsligt hade stigit till 1900 Euro till följd av det lilla läkaget. Vår granne ursäktade den höga räkningen när den lämnades över. Sambon och jag gick i taket och undrade förstås hur detta kunde vara möjligt. Det skulle innebära i en grov jämförelse att vatten motsvarande 29 pooler, av den storleken vi hyser, skulle ha läckt ut under de 4 veckorna som läckaget pågått och som vi inte ens blivit upplysta om. Borde vi inte ha blivit kontaktade tidigare?

En snabb kontakt togs med vår lokala kommun. De kunde förstås inte göra något åt saken då de har ett avtal med hushållen som har den gemensamma vattenförsörjningen och därmed inte tillåtna att blanda sig i. Som husägare är det din skyldighet att ha översyn av vattenrören som leder till ditt hus. Däremot sägs det inget om att vattenmätaren ska finnas hos dig. I vårt fall finns den, och de övriga fjorton husens vattenmätare, hos grannen.

Sommarens heta tips är därmed, du har väl koll på ditt vatten? Och var finns din vatten-mätare om du nu ingår i vattenförsörningsgrupp i likhet med oss? Bra att ha koll om läckage skulle uppstå och när vattenräkningen levereras.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255