Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Välkommen semester!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Välkommen semester!

2016-07-12

NU LÄGGER VI SNART UPP FÖTTERNA OCH LUTAR OSS TILLBAKA. Årets semester-tider kommer allt närmare och i augusti månad lägger sig förhoppningsvis lugnet och man kan få lite tid till sig själv.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Vila behöver vi alla göra som jobbar även om man bor under blå himmel och sol. Jag har nämnt detta tidigare i den här ledaren, det är skönt att aldrig mer slippa känna sig stressad av just semester och sommar – så som man alltid gjorde hemma i Sverige.

Där hade man i bästa fall tre månader på sig att njuta av något man då kallade sommar. Semstern var ofta förknippad med ångest om att få ut mesta möjliga av sin lediga tid, och måtte solen visa sig mer än regnet. Här behöver du aldrig bekymra dig, omvänt ber vi om regn mellan varven då marken mestadels är bränd och torr som fnöske. Ibland händer det att himlen öppnar sig, men det är gudskelov inte så ofta. De statiskt säkerställda 320 årliga soldagarna är vi tacksamma för.

Hur ska då semestern firas? Bortsett från ett och annat magplask i den avsvalkande poolen, så lär det bli flera turer in till underbara, fantastisk Málaga (läs gärna Olas reportage på sidan 30) som alltid bjuder på skönhet och vacker arkitektur, folkvimmel och ett grandiost utbud av restauranger och evenemang. Gillar man feststämning delux ska man förstås besöka ferian i Málaga (även det berättar Ola om i sin artikel).

Besök i Mijas lär det också bli, denna pittoreska vita bergsby, med restaurangbesök på favoritstället ”Aroma – The Secret Garden”. Den som uppskattar rött kött ska prova deras argentiska biffstek medan fiskälskare ska avnjuta en tallrik ”Rape” – marulk på svenska.

Och så blir det nog någon trip till Ronda också förstås – med hisnande utsikt så att man tappar andan. Annars så ska jag försöka ta mig i kragen och låta knoppen och kroppen vila innan vi drar igång på nytt i september igen. Sköt om dig och njut av den spanska sommaren.


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255