Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Femdagars kultur- och vinresa till Castilla y Leon och Galicien - FULLBOKAD

El Bierzo är ett litet vindistrikt nära León som gör utsökta viner. Här växer den lokala vindruvan Mencia

El Bierzo är ett litet vindistrikt nära León som gör utsökta viner. Här växer den lokala vindruvan Mencia

Femdagars kultur- och vinresa till Castilla y Leon och Galicien - FULLBOKAD

2016-06-13

2017 utökar vi med ytterligare en kultur- och vinresa, nu till Castilla y Leon och Galicien. Femdagarsresan där vi besöker fyra olika vindistrikt, sex bodegor och ett vinmuseum går mellan den 31 mars till 4 april. Resan utgår från Málaga men kommer du från Sverige kan du också hoppa på resan i Madrid.


Skicka till en vän

Av den auktoriserade guiden Siv. B. Ling som också är guide på resan

Regionen Castilla y Leon är fylld med spännande medeltida historia. Första dagens lunch har vi i Tordecillas där ett fördrag ingicks 1494 mellan Spanien och Portugal, då de delade upp länderna i Nya Världen mellan sig.
Här ligger också Convento Santa Clara, där Johanna den vansinniga var fånge under 47 år. Övernattning har vi på centralt beläget hotell i León där vi har nära till den imponerande gotiska katedralen, liksom de kända tapaskvarteren som vi besöker första kvällen.
I Toro, som ligger i hjärtat av vinregionen med samma namn besöker vi vinmuseet och intar resans avskedslunch på en bodega.

Galicien upptar hela det nordvästra hörnet av iberiska halvön är den bortglömda regionen. Den ligger så långt bort att den slutar med udden Cabo Finisterre, ”jordens ände”. De flesta Spanienturister hittar aldrig bort till detta hörn av landet och ändå har Galicien utan tvekan den vackraste natur som någon region i Spanien kan uppvisa. Utmed kusten skär fjordarna, ”rías”. djupt in i granitklippor, här finns historiska minnesmärken och sevärdheter av andra slag och vi blir ständigt påminda om det keltiska inflytandet så även i musiken med ”gaitas” (säckpipor).

Vi har en övernattning i Santiago de Compostela, målet för pilgrimsvandringarna till Sankt Jakobs grav och får tid att se katedralen som är stadens fantastiska och mest storslagna sevärdhet.
I Rias Baixas omgivning (Cambados) produceras Spaniens elegantaste vita viner som vi kommer att provsmaka. Denna del av kusten har Spaniens rikaste fiskevatten. Galicien är känt för sina fisk- och skaldjur. I prydliga rader längs vikarna ligger mussel- och ostronodlingar på plattformar. Vi gör en båttur där vi också får provsmaka nyfångade musslor. Övernattningen har vi på Illa da Toxa.

Vi kommer också att besöka bodegor i Ribeiroregionen där Galiciens populära vardagsvin som ofta serveras i porslinskoppar, ”tazas”, produceras.

Här är programmet dag för dag:
Dag 1, fredag 31 mars, Málaga-Madrid-Tordesillas-León

Vi reser klockan 9 från Málagas tågstation Maria Zambrano med höghastighetståget AVE. Tåget är framme i Madrid klockan 11.50. Härifrån fortsätter vi med buss till Tordesillas, (ca 2 tim), där vi äter lunch innan vi fortsätter till Leon. Vi bor på ett centralt beläget hotell som ligger inom gångavstånd till stadens kända katedral som är ett av de främsta exemplen på gotisk arkitektur i Spanien. Här ligger även Gamla stan och Humedokvarteren där tapasbarerna ligger tätt. Vi går från bar till bar vilket är ett populärt nöje för stadens invånare. Det finns också mesones om man hellre vill äta på restaurang. Övernattning på fyrstjärniga hotell Silken i León.
 
Dag 2, lördag 1 april, León-Camponaraya-Bierzo-Cebreiro-Lugo
Efter frukost på hotellet åker vi till Camponaraya där vi har dagens första bodegabesök på Viñas del Bierzo i vindistriktet med samma namn. Vi hinner med ännu ett bodegabesök före lunch, på den ansedda Bodega Peique SL i Valtuille de Abajo innan vi lämnar regionen Castilla y Leon och kör in i Galicien. Vi äter dagens lunch i Lugo, i den gamla stadsdelen som är omgiven av en två kilometer lång romersk stadsmur, den bäst bevarade i Spanien. Efter lunch kör vi till Santiago de Compostela som är mål för pilgrimsvandringarna till aposteln Jakobs grav. Här kan vi beundra katedralen, ett monument över S:t Jakob som uppfördes 1-000 till 1.200-talet. Vi har middag och övernattning på trestjärniga hotell Gelmires i Santiago.

Dag 3, söndag 2 april, Santiago-Cambados-Isla de la Toja
Frukost på hotellet innan vi åker till Cambados för att besöka bodegan Albamar. Här produceras de i Spanien kända och populära Albariño-vinerna och vi får en mycket komplett genomgång där vi bland annat besöker odlingarna.
I omgivningen finns det gott om fisk- och skaldjursbarer och restauranger så vi gör uppehåll för lunch på egen hand för dem som vill pröva havets läckerheter. Dagens sista bodegabesök gör vi på Palacio de Fefiñanes som också ligger i Cambados. Innan vi åker till vårt hotell på Isla de la Toja gör vi en båttur i Rias Baixas för att se plattformarna där ostron, musslor och vieiras (kammusslor) odlas. Ombord på båten får vi provsmaka nyfångade musslor.
Middag och övernattning på fyrstjärniga hotell Eurostar på Isla de La Toja.


 
Mencia-druvan

Mencia-druvan

Den gotiska katedralen i León

Den gotiska katedralen i León

Leóns tapasbarer slår det mesta

Leóns tapasbarer slår det mesta

Vi tar en båttur i Rias Baixas och ser skaldjursodlingar

Vi tar en båttur i Rias Baixas och ser skaldjursodlingar

Albariño druvan ligger bakom några av Spaniens bästa skaldjursviner

Albariño druvan ligger bakom några av Spaniens bästa skaldjursviner

Skaldjursfrossa

Skaldjursfrossa

Casal de Armán

Casal de Armán

Divina proporción i Toro

Divina proporción i Toro


Dag 4, måndag 3 april, La Toja-Ribadavia-Toro-Zamora
Frukost på hotellet innan vi åker till Ribadavia för att besöka den sista bodegan i Galicien, Casal de Armán som producerar Rebeirovin. Efter bodegan följer vi floden Rio Miño österut och kommer in i regionen Castilla  y Leon. Lunchen äter vi på Enrimary i Sanabria som är känt eftersom den ligger nedanför Spaniens största glaciärsjö, Lago de Sanabria, som också är en av de största i Europa. Efter lunchen fortsätter vi till Toro för att besöka en ostfabrik. 
Middag och övernattning på centralt belägna fyrstjärniga hotell Horus i Zamora.

Dag 5, tisdag 4 april, Zamora-Toro-Madrid-Málaga
Frukost på hotellet innan vi åker till Toro för att besöka stadens vinmuseum där vi också har provsmakning. Resans sista bodega är Divina proporción som ligger i Toro. Här blir det först provsmakning innan vi äter avskedslunchen på bodegan. Efter lunch är det dags att ta bussen tillbaka till Madrid och Atochastationen där AVE-tåget avgår 18.30 med ankomst i Málaga 20.55.

Pris per person i dubbelrum från Málaga: 725 euro.
Pris per person i dubbelrum från Madrid: 655 euro.
Enkelrumstillägg: 125 euro.

I priset ingår: En natt med frukost fyrstjärniga hotell Silken, Leon. En natt med halvpension trestjärniga hotell Gelmirez, Santiago. En natt med halvpension fyrstjärniga hotell Eurostar, Isla de la Toja. En natt med frukost, fyrstjärniga hotell Horus, Zamora. Tre luncher på restaurang. En lunch på vinbodega. En middag på restaurang. En queimada. Sex bodegabesök med provsmakning. Ett besök på vinmuseum. Båttur på Rias Baixas från Cambados. Buss med AC. AVE-tåg från och till Málaga.
Auktoriserad guide: Siv Ling.

Frågor och anmälningar: 
Siv Ling på tel: +34 609 577 162 e-post: [email protected]  

Kommande resor med Svenska Magasinet och Siv Ling:
21-25 oktober, Vin- och kulturresa till Rioja och Ribera de Duero (Fullbokad)
27-31 oktober, Marocko, Chaouen, Meknes, Fes och Tanger
18 -21 november, Madrid, Segovia och Salamanca
2017
8-13 mars, Marocko ”Legend och Verklighet”
31 mars-4 april, Vin- och kulturresa till Galicien & Castilla y Leon
 
Katedralen i Santiago de Compostela

Katedralen i Santiago de Compostela


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255