Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Tandimplantat

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Tandimplantat

2016-06-09

Tandimplantat ger patienten tandrestaureringar utan att de egna tänderna slipas om. Sedan flera år tillbaka är detta den mest populära behandlingen.Det handlar om en ersättning av den gamla tandroten genom en ny konstgjord skruv som består av ren titan.


Skicka till en vän

Av Dental Marbella, tel 952 900 234

Det första dokumenterade implantatet gjordes av svensken Per-Ingvar Brånemark 1965. Sedan dess har över 100 miljoner personer genomgått samma behandling. Innovativa och modifierade metoder har självfallet gjort ingreppet ännu säkrare, skonsammare och enklare att genomföra.

Moderna tredimensionella radiologiska tekniker som CBCT (Cone Beam Computer Tomography) bjuder på omfattande, ytterst exakt information för utlåtandet av käken, nerver och blodkärl.

En annan fördel med CBCTs är kombinationen av ett digitalt planeringsprogram för att genomföra en datorstyrd implantering. Detta sker genom en virtuell modell av patientens käke som visas på en skärm. Ingreppet blir därmed ännu säkrare: datorn kalkyerar ingreppet och precisionen blir bästa tänkbara. Det betyder att man därmed kan behandla svåra fall och med en precision som aldrig tidigare varit möjlig. Längden av ingreppet minskas också väsentligt. Det är till exempel möjligt att sätta upp till åtta implantater för en fast brygga i en tandlös överkäke på mindre än en timme. Samtidigt blir efteroperativa besvär och läketiden dramatiskt reducerad.

Fördelarna för patienten är många. Den revolutionera tekniken NobelGuide® utvecklades av svenska bolaget NobelBiocare®. För intresserade patienter har vi flera videotagningar av proceduren på youtube.com. Dessa finns sparade  under mitt namn för dem som önskar ta del av processen. Vi har arbetat med denna teknik sedan 2009 och var den första som införde den i Marbella och Dubai.
 
Tandhälsa
Bara ett optimalt placerat implantat, med en exakt passform, kan säkerställa ett friskt tandkött och ett hälsosamt käkben utan inflammationsrisk, blödningar och svullnader. Den så kallande ”Periimplantitis” sjukdomen som motsvarar inflammation på naturliga tänder har blivit ett nytt, stigande problem. En optimal vård och skötsel av implantaterna genom en regelbunden professionell tandrensning hos tandläkaren, minst två gånger om året, är väsentlig för oralhälsan tillsammans med bra munhygien.

Nu för tiden är det i vissa fall möjligt att dra ut en gammal tand och omedelbart efteråt ge patienten ett implantat på samma ställe. Man kan också sätta på en (provisorisk) krona på samma dag ovanpå implantatet. Tekniken har även gjort det möjligt att en helt tandlös patient kan få en avtagbar protes, få flera implantat på samma dag för att därefter gå hem med nya fasta tänder i hela käken (teeth-in-one-day®).

Den stora fördelen med implantat är inte bara att man kan undvika att friska, naturliga tänderna från att slipas. En dentalimplantat stoppar också resorptionen av käkbenet, vilket normalt sett inträffar efter det att en tand tappas. Om ett benförlust redan inträffat, på grund av många år utan tänder i ett käksområde, finns det många pålitliga metoder att rekonstruera käken igen så att man har tillräcklig substans för ett implantat.

Den psykologiska aspekten
Psykologiskt är det en enorm skillnad att behålla eller att få fasta tänder igen. På vår klinik har lösa, avtagbara, definitiva proteser praktiskt tagit försvunnit. Hos oss finns de bara kvar som provisoriska lösningar om patienter önskar ett enkelt provisorium.

Kriteriet för en lyckad implantatbehandling är att implantatet och tandköttet runtomkring är friskt – inte bara i början utan efter flera år.

En del patienter kan ibland vara bekymrade över komplikationer. För egen del kan vi hänvisa till en hög framgånsgrad med de implantat vi har gjort under sexton års tid och där nivån ligger på över 98%. Om en implantat är bra gjort och bra skött kan det hålla en hel livstid. Och man är aldrig för gammal för ett implantat. Vår äldsta patient med implantat är 92 år gammal. För patienter som lider av tandvårdsrädslor erbjuder vi lugnande respektive narkos.

Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255